Remko van Westerloo: ‘Presentatieduo Wipeout geweldig’

Foto: Mike van den Toorn Remko van Westerloo, de programma- directeur van RTL 5, kijkt ‘reikhalzend’ uit naar de start van Wipeout op zondag 15 februari. RTL 5 maakt een eigen editie. “We kijken reikhalzend uit naar onze eigen Nederlandse ‘Wipeout’“, vertelt Van Westerloo. “Presentatoren Dennis en Klaas zijn een geweldig duo en boven- dien erg grappig. Nu ‘Wipeout’ inmiddels zowel de VS als Groot-Brittannië heeft veroverd is het hoog tijd om ook de Nederlandse kijker te trakteren op dit hilarische programma.

Een groot hindernissenparcours vormt het decor van Wipeout. De Nederlandse en Belgische kandidaten variëren in leeftijd, conditie en omvang, maar zijn allemaal klaar voor de sportieve uitdaging. “Vol overgave storten ze zich op het duizelingwekkende ‘Wipeout’-parcours in Argentinië, dat bekend staat als ’s werelds grootste en meest extreme obstakelbaan.”

De presentatie van ‘Wipeout’ is in handen van Dennis Weening en cabaretier Klaas van der Eerden. Elke uitzending geven zij met een scherpe tong hun uitgesproken en komische commentaar op de prestaties en wanprestaties van de kandidaten.

De Nederlandse deelnemers worden vanaf de zijlijn aangemoedigd, opgepept, opgevangen door de Nederlandse verslaggeefster Wytske Kenemans en de Belgische Lynn Pelgroms. “De Wipeout-deelnemer met de langste adem en de snelste tijd strijkt uiteindelijk met de eer en gaat als grote winnaar naar huis met een goedgevulde moneybag.”

Elke week start ‘Wipeout’ met twintig nieuwe deelnemers die op hun beurt weer andere spectaculaire hindernissen gepresenteerd krijgen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen