Archief categorie ‘BNN’

Medewerkers BNN en VARA ruziën in kantine

Geplaatst op Tue 15 Apr 2014 om 9:26

De geruchten dat het niet helemaal botert tussen het personeel van BNN en VARA, die zijn gefuseerd, werden maandag nog eens gevoed in De Wereld Draait Door. Dat was te zien in de uitzending op Nederland 1. Arjen Lubach liet in zijn taalrubriek met Paulien Cornelisse een foto zien die hij had gemaakt in de omroepkantine. Daar hadden VARA-medewerkers een uitgeprint briefje opgehangen. ’Zijn jullie te lui om je eigen bord op te ruimen?!’, stond daarop.  Lees verder »

Jan Jaap hoopt dat Tonight Show deuren opent

Geplaatst op Sat 12 Apr 2014 om 10:40

Foto: Leendert JansenJan Jaap van der Wal hoopt dat het naar Nederland halen van de Amerikaanse Tonight Show met Jimmy Fallon de deuren opent voor een programma in dit genre van eigen bodem. Dat zei de komediant gisteren in Pauw & Witteman. Van der Wal, dat met programma’s als Comedy Live en Panache meerdere pogingen deed, heeft nog steeds de ambitie. “Heel erg. Alleen de aankoop van deze show is goedkoper dan om het zelf te doen“, zei hij, ook wijzend naar de bezuinigingen. Lees verder »

Olcay Gulsen-show nog geen succes

Geplaatst op Fri 11 Apr 2014 om 13:44

Foto: SBSHet nieuwe tv-programma Werk aan de Winkel met Olcay Gulsen heeft een teleurstellende start achter de rug. De première trok donderdag op de latere avond slechts 660.000 kijkers naar Nederland 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het behaalde kijkersaantal is net als het marktaandeel van 11,9 procent behoorlijk mager voor Nederland 1, de meest bekeken zender van het land. Het helpt Gulsen niet dat haar show op de zwakste avond van het tv-station is geplaatst. Lees verder »

The Tonight Show op late avond Nederland 3

Geplaatst op Fri 11 Apr 2014 om 11:15

NBC’s legendarische late night-show The Tonight Show met Jimmy Fallon komt naar Nederland. Het programma is vanaf 5 mei elke werkdag om 23.00 uur te zien op Nederland 3. Dat heeft BNN vandaag laten weten. The Tonight Show wordt hét Nederland 3-programma op de late avond. Om zo actueel mogelijk te zijn, worden de afleveringen niet met vertraging uitgezonden. “De afleveringen van deze dagelijks Amerikaanse NBC-hit zijn één dag na de uitzending in Amerika al te zien bij BNN op 3.Lees verder »

BNN maakt datingshow in restaurant vol camera’s

Geplaatst op Thu 10 Apr 2014 om 15:48

BNN gaat een Nederlandse versie van het Britse Channel 4-programma First Dates maken. Hierin gaan singles op blind date in een restaurant dat is behangen met tientallen camera’s. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Het belooft volgens BNN een uniek tv-programma te worden. “In een restaurant dat vol zit met singles op hun eerste afspraakje, krijgt de kijker de kans dat hele echte en vaak ongemakkelijke eerste gesprek op de voet te volgen“, aldus de omroep. Lees verder »

Smeris verliest opnieuw kijkers

Geplaatst op Tue 08 Apr 2014 om 13:32

Foto: Mike van den ToornDe politieserie Smeris heeft maandag opnieuw veel kijkers verloren. De vierde aflevering trok 600.000 kijkers naar Nederland 3, goed voor 7,9 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De eerste twee afleveringen van de serie met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge wisten respectievelijk 869.000 en 909.000 kijkers te boeien, maar na een negatieve recensie door Peter R. de Vries in De Wereld Draait Door stortten de cijfers in. Lees verder »

De Social Club nog steeds grote tv-flop

Geplaatst op Wed 02 Apr 2014 om 10:41

Drie maanden na de start is De Social Club nog steeds een kijkcijferdrama. In al die weken heeft het programma van BNN zich nog steeds niet bewezen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Social Club werd in januari samen met de soap StartUp geïntroduceerd als de nieuwe opvolger van De Wereld Draait Door op Nederland 3. Waar het miljoenenverslindende StartUp vorige maand het veld moest ruimen, is het veel goedkopere De Social Club vooralsnog wel op de buis. Lees verder »

Ruben Nicolai naar Duitsland met Golden Oldies

Geplaatst op Tue 01 Apr 2014 om 11:37

Ruben Nicolai gaat een tweede seizoen maken van zijn programma Golden Oldies. In de nieuwe serie proberen rockende oudjes Duitsland te veroveren. Dat heeft de presentator laten weten op 538. Golden Oldies was vorig jaar elke zaterdagavond te zien na Paul de Leeuw op Nederland 1. De komende serie start in de zomer. “Dat is fantastisch. Het was een succes qua kijkcijfers, de waardering was te gek, maar de echte belevenis zat gewoon in het programma“, aldus de BNN-presentator. Lees verder »

Jeroen wijt kijkersverlies aan De Wereld Draait Door

Geplaatst op Tue 01 Apr 2014 om 10:15

Foto: Roy BeuskerNa twee weken lang op Twitter gejuicht te hebben om de hoge kijkcijfers van de eerste twee afleveringen van Smeris, liet hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge er vanochtend een ander geluid horen. Dat is te lezen op Twitter. De derde Smeris deed het gisteren met 688.000 kijkers veel minder dan de voorgaande afleveringen. “Hebben #matthijs en #peter tóch gewonnen… #Smeris. #plannetjegelukt #dwdd“, schrijft hij vandaag. “#bnn en #vara, just good friends.“  Lees verder »

Fusieomroep BNN-VARA heeft 750.000 leden

Geplaatst op Mon 31 Mar 2014 om 17:35

Foto: VARADe fusieomroep BNN-VARA heeft maar liefst 750.000 leden. BNN draagt er 340.000 aan en de VARA heeft er 410.000. Dat blijkt uit de vijfjaarlijkse ledentelling, heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt. Mediadirecteur Frans Klein is trots op dit enorme aantal. “Het is fantastisch te zien dat we zo’n grote aanhang hebben. Het is mooi te merken dat zoveel mensen sympathie en waardering hebben voor onze prachtige programma’s“, zo laat hij weten. Lees verder »

Tweede seizoen voor politieserie Smeris

Geplaatst op Mon 31 Mar 2014 om 12:05

Foto: Mike van den ToornHet eerste seizoen van de politieserie Smeris met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge is nog maar twee afleveringen onderweg, toch heeft de NPO nu al een tweede serie besteld. Dat heeft BNN vandaag laten weten. De NPO deed de bestelling op basis van de goede reacties en kijkcijfers van de eerste twee episodes. “De samenwerking smaakte zo naar meer dat we in het geheim al aan seizoen twee zijn begonnen met de schrijvers“, aldus de hoofdrolspelers. Lees verder »

Victoria trekt 399.000 kijkers met Spuiten en Slikken

Geplaatst op Mon 31 Mar 2014 om 11:54

Foto: Nick van OrmondtHet nieuwe seizoen van Spuiten en Slikken met Victoria Koblenko als de nieuwe presentatrice, is zondagavond laat met 399.000 kijkers van start gegaan op Nederland 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Bijna 400.000 kijkers is geen onaardige score voor Nederland 3, maar een echte hit is Spuiten en Slikken niet. Het programma scoorde met een marktaandeel van 6,7 procent wel ruim 55 procent boven het zendergemiddelde van het publieke tv-station. Lees verder »

Victoria twijfelde over Spuiten en Slikken

Geplaatst op Sun 30 Mar 2014 om 12:42

Foto: Nick van OrmondtVictoria Koblenko twijfelde behoorlijk over de presentatie van Spuiten en Slikken. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Koblenko stond niet te springen om het programma, waarin ze vanavond debuteert als host. “Ik ben er drie keer te gast geweest. En ik vond het eigenlijk net iets te grijpgraag als het op controverse aankomt. Ik verkeerde ook in de veronderstelling dat het programma voor pubers is bedoeld die al dan niet door sociale druk worden aangemoedigd tot experimenteren.Lees verder »

Peter R. de Vries niet onder indruk van Smeris

Geplaatst op Sat 29 Mar 2014 om 11:05

Foto: Mike van den ToornDe nieuwe politieserie Smeris met het duo Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge kan niet rekenen op complimenten van Peter R. de Vries. Hij vindt de serie niet waarheidsgetrouw. Dat liet hij gisteren weten in De Wereld Draait Door. De Vries moest om de serie lachen. “Ik heb twee afleveringen gezien en ik heb dat met een milde glimlach bekeken omdat ik eigenlijk in de veronderstelling verkeerde dat het een soort van parodie was, een karikatuur op het echte politiewerk.” Lees verder »

Peter R. de Vries recenseert Smeris in DWDD

Geplaatst op Fri 28 Mar 2014 om 15:13

Foto: SBSPeter R. de Vries zit vanavond in de maandelijkse media-uitzending van De Wereld Draait Door. Hij recenseert er de politieserie Smeris met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge. Dat heeft de VARA vandaag laten weten. De Vries zorgde in januari voor flink wat hilariteit toen hij op Twitter de tv-serie The Killing bekritiseerde. Daarna vroeg DWDD hem om de serie True Detective te recenseren en vanavond is het veel bekeken Smeris van BNN-VARA aan de beurt.  Lees verder »

Politieserie Smeris scoort ver boven verwachting

Geplaatst op Tue 25 Mar 2014 om 9:36

Foto: Mike van den ToornDe nieuwe politieserie Smeris met het duo Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge scoort ver boven verwachting. Ook de tweede aflevering was maandagavond een hit met 909.000 kijkers en 12,2 procent marktaandeel op Nederland 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Smeris trok vorige week precies evenveel kijkers met de première. “Daar hadden we niet op gerekend. We hadden al blij geweest als we 400, 450 duizend kijkers hadden“, zegt Van Koningsbrugge. Lees verder »

BNN’s The Pitch is kijkcijferdrama

Geplaatst op Fri 21 Mar 2014 om 12:38

Het nieuwe BNN-programma The Pitch is donderdag met afschrikwekkende cijfers van start gegaan op Nederland 3. Zelfs prinses Laurentien kon als gastjurylid niet voorkomen dat er slechts 101.000 kijkers inschakelden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. The Pitch harkte slechts 1,5 procent marktaandeel bijeen en dat is maar liefst 76 procent onder het laatste weekgemiddelde van de publieke tv-zender. Alle andere top tien-zenders trokken om half tien méér kijkers. Lees verder »

‘Smeris Nederlandse antwoord op Duitse krimi’s’

Geplaatst op Wed 19 Mar 2014 om 15:15

Foto: Mike van den ToornTv-recensent Marcel Peereboom Voller is enthousiast over de nieuwe politieserie Smeris met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge. Dat schrijft hij vandaag in De Telegraaf. Smeris begon maandag met 909.000 kijkers en 11,4 procent marktaandeel. Voller was één van hen. “We kunnen na de eerste aflevering voorzichtig stellen dat Smeris het Nederlandse antwoord is op de gedegen Duitse krimi’s. Eindelijk“, schrijft de televisiekenner in de krant van vandaag. Lees verder »

Jeroen vreest niet voor kijkcijfers Smeris

Geplaatst op Mon 17 Mar 2014 om 14:50

Foto: Mike van den ToornNa Baantjer in Amsterdam, Flikken Maastricht en Moordvrouw in Friesland, gaat vanavond de in Tilburg opgenomen politieserie Smeris  met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge van start. Smeris zit op het kwakkelende Nederland 3, maar om kijkcijfers maakt Van Koningsbrugge zich niet druk. “Ik heb niets met kijkcijfers, al denken mensen dat wel omdat ik bij RTL Ik Hou van Holland doe. Voor mij is belangrijk dat het publiek ziet dat het goed gemaakt is.Lees verder »

Tim Hofman volgt Valerio Zeno op

Geplaatst op Thu 13 Mar 2014 om 10:25

Tim Hofman volgt Valerio Zeno op als presentator van het programma Je Zal Het Maar Hebben. Dat heeft Zeno bevestigd aan RTL Boulevard. Het laatste seizoen met Zeno gaat in première op 25 maart. De eerste serie met de nieuwe presentator wordt in 2015 uitgezonden. “Ik heb veel mooie verhalen mogen brengen, maar ik denk dat het goed is een frisse wind door het programma te laten gaan. Ik wil namelijk niet in herhaling vallen en vooral door blijven leren.Lees verder »

Mediacourant Nieuws