RTL 4 betreurt onhandige herhaling Erland en Wendy

RTL 4 betreurt dat ze uitgerekend dinsdag de aflevering van Buurman Wat Doet U Nu? over Wendy van Dijk heeft herhaald. Dat laat de zender vandaag weten aan De Telegraaf. Van Dijk en haar man Erland Galjaard maakten dinsdag bekend in een huwelijkscrisis te zitten. ’s Avonds waren ze op RTL 4 te zien in gelukkiger tijden. De zender benadrukt dat hier absoluut geen kwade opzet in het spel is. “Het is ongelukkig en echt puur toeval dat het zo is gelopen”, zegt een woordvoerder.

Waarom werd niet gewoon afgezien van de herhaling? “Die aflevering stond al een tijdje gepland om op die dag uitgezonden te worden en na het bekend worden van het nieuws over Wendy en Erland, heeft gewoon niemand er meer aan gedacht maar even snel een andere aflevering te pakken.”

Onhandigheid dus. “We hebben er gewoon niet bij stilgestaan en het is er zo doorheen geglipt. Zou iemand het wel hebben gezien, dan hadden we het anders gedaan.

Van Dijk en Galjaard vormden jarenlang het keizerspaar van RTL, maar tegenwoordig vormt Galjaard in het kader van zijn midlifecrisis een dj-duo met Ronald Molendijk en is de sterrenstatus van Van Dijk flink gekelderd.

Het Telegraaf-artikel RTL 4 blundert met WENDY en ERLAND kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Toeval: RTL herhaalt Erland en Wendy op zwarte dag (gisteren)

Foto: VRT

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen