Mysterie Kassa-verdwijning Brecht van Hulten opgelost

Weken en weken hield het de Kassa-kijker in zijn greep: wat is er in hemelsnaam met Brecht van Hulten aan de hand? Begin december zat ene Amber Kortzorg ineens op haar plek met de mededeling dat de vaste presentatrice ziek thuis zat, maar daarna is de frisse tv-verschijning (27) nooit meer van Van Hultens (48) plek verdwenen. Ordinaire verjonging of is er meer aan de hand? Na een maand geeft BNNVARA eindelijk uitleg. Van Hulten heeft alwéér een hersenschudding.

Kassa laat in een officiële verklaring weten: “In antwoord op vragen van kijkers over de afwezigheid van onze presentator. Brecht heeft een hersenschudding en moet enige tijd rust houden op advies van de dokter. Ze hoopt spoedig weer de oude te zijn en Kassa weer te kunnen presenteren!

Hoe Van Hulten haar hersenschudding precies heeft opgelopen is niet bekend, maar in 2014 had ze zelfs een dubbele. Daardoor had ze maandenlang concentratieproblemen. “En last van geluiden om me heen“, vertelde ze in januari 2016 in het AD. “Ik ben echt een ander persoon geweest de afgelopen anderhalf jaar.

Van Hulten nam geen rust en bleef Kassa volhouden. Op zondagen was ze daardoor helemaal kapot. Waarom ging ze ermee door? De vrees vervangen te worden. “Ik denk dat ik daar nog veel meer stress van had gehad”, zei ze toen.

Die vrees lijkt niet helemaal ongegrond. Kortzorg lijkt het prima te doen als invaller van Van Hulten en in tv-land is men gek op jonger.

Foto: BNNVARA, Taco Smit

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen