Jan Versteegh: ‘BLVD geen knip voor de neus waard’

Hè, hè: er gebeurt weer wat in tv-land. Het nieuwe programma 6 Inside lijkt zijn belofte om geen blad voor de mond te nemen waar te maken en ook concurrent RTL Boulevard krijgt er daarbij van langs. Presentator Jan Versteegh laat vandaag in De Telegraaf onomwonden weten dat hij RTL Boulevard journalistiek gezien geen knip voor de neus waard vindt sinds het verzwijgen van de Humberto Tan-affaire. Je kunt dat als redactie echt niet maken, meent hij. “Dat is gewoon niet goed.” 

Om RTL te redden besloot Boulevard vorig jaar vijf dagen lang te zwijgen over Tans affaire met Dionne Stax. “We hebben allemaal gezien wat er gebeurt als er iets aan de hand is met een presentator uit je eigen stal en daar niets over wordt gezegd”, aldus Versteegh over de geloofwaardigheid van het RTL 4-programma.

Dat gaan Albert Verlinde en hij in elk geval niet doen in hun nieuwe SBS 6-show. “Als er iets met Albert, mij, of iemand anders van Talpa aan de hand zou zijn en wij bespreken dat niet, dan ben je journalistiek gezien als programma geen knip voor de neus waard.

Het wordt weer spektakel in de vooravond, meent Versteegh. “Albert is toch de man van de nieuwtjes die dingen zal zeggen waarvan ik denk: ’Oei, dat zal iets losmaken.’

Het lijkt erop dat het RTL Boulevard allemaal een beetje heet onder de voeten wordt. Na bijna twee jaar heeft Luuk Ikink zijn mening over het verzwijgen van Tans affaire vorige week bijgesteld. “Dat is een fout geweest.”

6 Inside begint vanavond om 18.00 uur op SBS 6.

Lees ook: Luuk Ikink heeft spijt van zwijgen over affaire Humberto (vrijdag)

Foto: SBS, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen