Gordon adviseerde John de Mol blauwe huisstijl SBS 6

Gordon heeft John de Mol aangespoord om de kleur van de huisstijl van SBS 6 te veranderen van rood naar blauw. Dat vertelde de presentator donderdagavond in De Wereld Draait Door. De felrode kleur vond Gordon maar helemaal niets. “Ik zei: ‘Er zijn een paar essentiële dingen die mij storen als ik naar SBS kijk.’ Rood wekt agressie op“, zei de entertainer, waarna het publiek in de felrode VARA-studio in lachen uitbarstte. “Dat is geen goede kleur. Dat is leuk voor een nieuwsprogramma.”

Leuk voor actualiteiten-tv, maar dus niet voor amusement, aldus Gordon. “Ik vind bij een familiezender zoals SBS is dat blauw een heel warme kleur is.”

Met de huidige ijsblauwe kleur is Gordon echter niet zo blij. “Ik vind dit een mindere kleur als die ik in mijn hoofd had. Het had eigenlijk wat donkerder blauw moeten zijn, want ik vind dit iets te ijzig, iets te koud. Maar goed, het is veranderd en ik ben er eigenlijk heel tevreden over.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Er is nu het programma 6 Inside. Dat is belangrijk. Je avond gaat beginnen met een dagelijks programma en dat is nu het programma van Albert Verlinde. Het is nu drie keer geweest, dus je kunt er niet al te veel van zeggen, maar wat je wel feitelijk kunt zeggen is dat de kijkcijfers erg tegenvallen. Heb je dan contact met John van: jongens, laten we ernaar kijken?

Gordon: “We praten erover. We hadden van de week opnames en toen zei ik: ‘Laten we even in godsnaam even kijken naar de eerste aflevering.’ Dat schoot er een beetje bij in. Hij zegt: ‘Kijk vanavond maar naar de herhaling.’ Dat kon even niet. Maar natuurlijk spreken we erover en er zijn dingen die ik dan naar hem app en naar Albert en Jan app.”

Wat appt hij dan? “Heel veel collega’s zullen nooit eerlijk zijn, dus ik heb bijvoorbeeld tegen Albert gezegd dat ik die tafel te klein vindt.”

De tafel van DWDD is wel ‘heerlijk’, vindt Gordon. “Die gaat al veertien jaar mee“, aldus Van Nieuwkerk. Gordon: “Ja, dat gaat allemaal naar jou natuurlijk. Ha ha ha. Er is geen geld voor een tafel!

Geer en Goor

Tot slot onthulde Gordon nog dat er geen samenwerking met Gerard Joling meer komt bij SBS 6. “Er waren plannen voor, maar dat is om een of andere reden… Nou, ik ga er eigenlijk ook niet moeilijk over doen: dat had met geld te maken bij Gerard.”

Van Nieuwkerk: “Gerard wilde te veel?

Gordon: “Ja, zoals altijd natuurlijk. En hij verdient het toch, want iemand moet die botoxdokter betalen natuurlijk.”

Van Nieuwkerk: “Begrijp ik hieruit dat Gerard altijd meer heeft verdiend dan jij in dat duo?

Gordon: “
Daar ben ik achter gekomen, ja. Ja, echt, serieus.”

Van Nieuwkerk: “Ben je daar chagrijnig over?

Gordon: “Wat zou jij zijn?

Ik ben er pas achtergekomen. Ik moet er eigenlijk vreselijk hard om lachen dat hij dat dan zo heeft uitgespeeld. Ik ken hem natuurlijk langer dan vandaag.”

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen