Art Rooijakkers ziet af van Expeditie Robinson

Art Rooijakkers heeft besloten om toch niet de nieuwe presentator van Expeditie Robinson te worden. Dat heeft zijn management zaterdagavond bevestigd aan RTL Boulevard. Het aannemen van de presentatieklus zou Rooijakkers flink wat imagoschade bezorgen. Volgens Radio 538-dj Coen Swijnenberg is Dennis Weening namelijk ontslagen als Robinson-host, omdat Rooijakkers de presentatie van het programma zou hebben afgedwongen bij zijn komst naar RTL.

Na vele maanden van speculatie ziet Rooijakkers alsnog af van de klus. “Wij kunnen bevestigen dat Art Rooijakkers inderdaad Expeditie Robinson niet gaat presenteren. Daar willen we het graag bij houden“, aldus zijn management.

Peter van der Vorst vindt dat Rooijakkers het allemaal lang in de lucht heeft laten hangen: “Hè, hè, daar is het antwoord: hij gaat het niet doen.”

Het was volgens showkenner Eric de Munck een onhoudbare situatie. “Het vertrek van Dennis en de komst van Art, die dus uiteindelijk niet komt, is heel negatief geworden.”

Arie Boomsma: “Wat is dan het verhaal met Dennis? Als Art het niet gaat doen, waarom zeggen ze dan niet: ‘Dennis deed het toch goed.’

De Munck: “Dat zou je kunnen zeggen. Ik vind het wel een beetje zuur voor hem.”

Dennis Weening laat weten: “Door alle druk van buiten, snap ik dat hij zijn vingers er niet aan wil branden.”

Nicolette Kluijver blijft volgens RTL sowieso aan als presentatrice. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe co-host. Is het wat voor Rick Brandsteder? Hij zegt: “Dennis is een heel goede vriend van mij, dus dat zou niet lekker voelen. Het is wel een fantastisch programma. Ik zou wel Dennis eerst bellen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen