Antoinnette woest op Volkskrant: ‘Betaal me op tijd!’

Antoinette Scheulderman wordt er helemaal lijp van dat het zo lastig is om betaald te krijgen van De Persgroep, die haar vaak inschakelt voor lange interviews in Volkskrant Magazine. Bovendien duurt het hartstikke lang. Dat zegt de partner van Gijp-miljonair Michel van Egmond op Twitter. Scheulderman is het volledig eens met de klaagzang van Volkskrant Magazine-columniste Eva Hoeke, die erg veel tijd kwijt is aan het indienen van facturen en declaraties bij De Persgroep.

Hoeke laat op Twitter weten: “Effe serieus: de hoeveelheid tijd en energie die je als freelancer kwijt bent aan sommige factuursystemen, of erger, declaratiesystemen, is gewoon vernederend. Dat je bij het zien van alle bij elkaar te zoeken nummers en formulieren en onkostenplaatsen vanzelf denkt: láát maar.

Daar sluit Scheulderman zich dus volledig bij aan. De sterjournaliste: “Ik denk soms dat ze het erom doen. Dat je zal zeggen: Nou, laat die poen maar zitten. En als je het ene systeem net begrijpt, kiezen ze alweer voor een nieuwe – waar ook weer een (onbetaalde) werkdag in gaat zitten om die onder de knie te krijgen.

Hoeke: “Ja! Ik zat vanmorgen drie kwartier te klootviolen voor een bonnetje van 18 euro, dat is toch serieus de moeite niet?

Scheulderman: “Bij de Persgroep kun je je onkosten tegenwoordig pas declareren nádat je betaald hebt gekregen voor het stuk. Daar zit in de praktijk dus soms ruim twee maanden tussen. Ook vreemd cq onbehoorlijk, toch?

Hoeke: “Vooral omdat je het dan alweer vergeet, of dat ene bonnetje niet meer kunt vinden, of niet meer precies weet hoe het zat, of…. Nou ja, dat dus.

Scheulderman: “Ik vind het idioot dat je kosten die je voor hen maakt, pas na een ruime maand kunt declareren. Slaat gewoon nergens op.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen