6 Inside duikt al in eerste week onder 200.000-grens

Albert Verlinde kijkt terug op een lastige eerste week voor zijn nieuwe tv-show 6 Inside. Het programma heeft letterlijk elke avond kijkers verloren en is vrijdagavond onder de grens van 200.000 kijkers gezakt. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van maandag tot en met vrijdag keken er respectievelijk 378.000, 270.000, 217.000, 200.000 en 198.000 mensen naar 6 Inside. De marktaandelen van de show daalden even hard: van 9,3 procent op maandag tot 5,1 procent op vrijdagavond.

Het is een flinke domper voor Verlinde en zijn insiders. Dat 6 Inside niet direct een kijkcijferhit zou zijn, wist iedereen wel, maar het zal voor alle betrokkenen wel even slikken zijn dat de cijfers zó dramatisch zijn.

De geschiedenis leert dat het wel heel gek moet lopen als 6 Inside alsnog een kijkcijfersucces wordt. Vaak wordt het voorbeeld genoemd van De Wereld Draait Door, dat eerst ook slecht bekeken werd maar nu een kijkcijferhit is, maar dat soort voorbeelden zijn natuurlijk de grote uitzondering.

Vaak zegt het kijkcijferverloop in het beginstadium van een programma wel wat over de animo die er over het algemeen is voor zo’n show. En de animo voor 6 Inside lijkt gewoon niet zo groot te zijn: ten opzichte van de eerste aflevering is al 47 procent van de kijkers afgehaakt.

Concurrent RTL Boulevard mag dan wel niets hebben wat in de buurt komt van de vileine showkoning Albert Verlinde, maar qua kijkcijfers blijft het programma oppermachtig. Zo ook op vrijdag, toen de showrubriek 828.000 kijkers (19 procent) neerzette.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen