Tina Nijkamp legt uit hoe ze royalty-expert is geworden

Tv-land moest even met de ogen knipperen toen Tina Nijkamp eerder dit jaar opdook als de nieuwe royaltydeskundige van 5 Uur Live. Als programmaleider van SBS 6 werd ze in 2008 uitgeroepen tot de Omroepvrouw van het Jaar, ze verdween uit de picture en keerde terug als de Máxima-watcher van Daphne Bunskoek. Hoe is dat gegaan? Nijkamp legde het maandag uit in de seizoenspremière van De Slimste Mens, waaraan ze meedoet als kandidate. 

Ze is niet zomaar ineens royaltydeskundige geworden, aldus Nijkamp. “Dat ben ik eigenlijk al best wel lang, want ik volg eigenlijk vanaf mijn achtste alles wat betreft royalty. Dat vind ik fantastisch. Het begon met het huwelijk van Lady Di en prins Charles en ik was helemaal vastgelijmd aan de tv. Ik dacht: dit is het.”

De kleine Nijkamp droomde van die royaltywereld. “Toen zeker. Ik woonde heel erg afgelegen op een boerderij op het platteland met alleen maar koeien om me heen. Toen zag ik dat huwelijk op tv en toen dacht ik: dit is glamour, dit kan ook.”

Als Omroepvrouw van het Jaar mocht Nijkamp destijds aanschuiven bij de uitblinkerslunch van ons eigen koningspaar. “Het was een droom die uitkwam. Dat was fantastisch.”

Nijkamp staat bekend als de meest fanatieke zenderbaas die SBS 6 ooit heeft gehad. Toen ze All You Need Is Love in 2006 kwijtraakte aan RTL 4 en haar man op kerstavond toch per se Robert ten Brink wilde kijken, plakte ze het SBS-logo over dat van RTL heen.

Wat vindt ze ervan dat ze de meest fanatieke zenderbaas wordt genoemd? “Ik was behoorlijk fanatiek. Dat klopt. En met succes ook.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen