‘Sterke Verhalen zonde van felbegeerd tijdslot na HHB’

Het is doodzonde dat NPO 1 het tijdslot na kijkcijferkanon Heel Holland Bakt heeft vergeven aan het inwisselbare amusementsprogramma Sterke Verhalen met Sanne Wallis de Vries. Dat vindt tv-kenner Angela de Jong van het AD. Voordat Heel Holland Bakt twee zondagen geleden terugkeerde, was megahit Boer Zoekt Vrouw te zien op hetzelfde tijdstip. Toen verknoeide NPO 1 het halftienslot ook al met de tv-flop Lief Dagboek. Nu staat Sterke Verhalen op hetzelfde tijdstip.

Zó niet NPO, vindt De Jong. “Het is het zoveelste slappe BN’er-vehikel dat in de verte is geïnspireerd op Wie ben ik? en Echt Waar?! en gaat werkelijk nergens over“, zegt ze. “Hier zijn SBS 6 of RTL 4 voor uitgevonden.”

Twee BN’er-panels moeten in de show raden welk verhaal echt is en welk verhaal niet. “Dat levert wat lolligheden op over en weer en zo is er weer drie kwartier zendtijd gevuld.”

Het meest verbijsterende is echter dat dit format de mooiste plek in het uitzendschema heeft gekregen: direct na Heel Holland bakt, waar meer dan drie miljoen mensen naar kijken. De plek dus waar je iets neerzet waar je trots op bent en de aandacht van het publiek op wilt vestigen.”

En dat is niet dit programma, aldus De Jong. Ze adviseert NPO 1 om shows met iets meer inhoud te programmeren.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Foto: Roy Beusker, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen