SBS 6 lanceert nieuwe oudejaarsshow Moppentappers

NPO 1 en RTL 4 houden dit jaar vast aan vertrouwde titels op oudejaarsavond – Mindf*ck, De TV Draait Door en de oudejaarsconferences – maar SBS 6 lanceert iets nieuws: Moppentappers. Dat heeft de zender laten weten. Iedereen die zijn jaar wil afsluiten met Jeroen van der Boom kan bij deze nieuwe show terecht. “In deze speciale pilotaflevering op oudejaarsavond nemen René Froger, Leonie ter Braak en Najib Amhali het tegen elkaar op, met een mop!“, zo laat de zender weten.

De moppentapper die in de ogen van het publiek het beste een mop vertelt, krijgt een punt – een oliebol in dit geval. Er zijn extra punten/oliebollen te verdienen door in te schatten welke gewone Nederlanders – op straat gefilmd – de leukste mop weten te vertellen.

Ook Geer en Goor maken hun opwachting in Moppentappers. “Als grote, sprekend lijkende karikaturale poppen kijken zij het programma mee vanuit hun zogenaamde woonkamer en leveren ongezouten commentaar. Vinden deze twee mopperende muppets het om te gieren? Of vinden ze het helemaal niks?

Deze poppen zijn overgebleven van de mislukte Jeroen van der Boom-show Popster en krijgen nu een tweede leven.

Moppentappers is op maandag 31 december om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen