Paul de Leeuw gaat koffie drinken met Geert Wilders

Paul de Leeuw gaat in op de uitnodiging van Geert Wilders om samen koffie te drinken in de Tweede Kamer. Dat heeft hij vanochtend laten weten op Radio 538. De Leeuw zong in 2011 op televisie ‘Ik ben vandaag zo vrolijk want Geert Wilders die is dood’, naar het liedje van Herman van Veen, en bood daar in het weekend zijn excuses voor aan op Twitter. “Excuses bij deze aanvaard Paul de Leeuw! Kom een keer op de koffie bij ons in de Tweede Kamer. Van harte welkom“, antwoordde Wilders.

Daarop twitterde De Leeuw: “Geachte Heer Wilders, daar maak ik graag gebruik van. Ook om het u een keer persoonlijk te zeggen. Met vriendelijke groeten.

Die ontmoeting gaat er echt komen, meldde De Leeuw vanmorgen in Evers Staat Op. “Ja, ik ga er naartoe. Ik heb gisteren de uitnodiging gekregen en ik ga er zeker naartoe.”

De Leeuw baalt ervan dat zijn mislukte parodie steeds wordt opgerakeld. “Het is al vijftien jaar geleden en ik heb toen een stomme inschattingsfout gemaakt. Het komt steeds weer naar boven. Op een gegeven moment denk je: wat moet ik nog meer doen?

Uit zelfbescherming laat De Leeuw sociale media als Twitter en een enkel kwaliteitsmedium nu links liggen. “Het enige wat je kunt doen is stoppen met Twitter. Dat doe ik alleen nog voor de noodzakelijke dingen, bijvoorbeeld als je een publiciteitsdingetje hebt. Ik ben er klaar mee. Er is ook een soort site en dat heet de Mediacourant. Dat is ook zo’n nare site. Daar kijk ik ook niet meer in. Dat scheelt enorm. Op Twitter zei iemand: ‘Je bent het slechtste mens dat god geschapen heeft.’”

Al met al zit De Leeuw binnenkort dus aan de koffie met Wilders. “Ik hoop dat het dan uit de wereld is. Ik ben er wel klaar mee. Het komt steeds terug en ik schaam me er ook voor als ik het zie.

Vanavond is De Leeuw te zien met zijn eerste show bij RTL: Sint & Paul Pakken Uit.

Lees ook: Paul de Leeuw: ‘Ik heb al sorry gezegd, PVV!’ (zondag)

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen