NPO 2 gaat heel 2019 door met vooravondserie Typisch

De dagelijkse documentaireserie Typisch gaat door in het nieuwe jaar 2019. Het gehele jaar zullen de EO en BNNVARA elkaar weer afwisselen op de vooravond van NPO 2 en portretteren zij opnieuw verschillende wijken in Nederland; van villawijk tot boerendorp en van volkswijk tot vinex. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? “BNNVARA trapt het nieuwe jaar af in het witte stadje van Noord-Limburg met Typisch Thorn“, kondigt een woordvoerder aan.

Het programma Typisch gaf, sinds de start in januari 2018, aan meer dan tweehonderd gewone mensen uit tien verschillende wijken in Nederland een gezicht op televisie.

Soms raakten hun persoonlijke verhalen het publiek zo zeer, dat het in beweging kwam. Zo kreeg Angela uit de eerste serie (Typisch Wielenpôlle – Leeuwarden) na protesten van kijkers tòch studiefinanciering en kon ze weer naar school.

Ali, uit de laatste serie (Typisch Zevenkamp – Rotterdam), werd opgelicht en bleef achter met duizenden euro’s schuld bij telefoonbedrijven. Zijn schuld werd kwijtgescholden.

Vanaf 21 januari kijken de camera’s mee met de mensen uit het Limburgse stadje Thorn. Hier stoppen de bussen vol toeristen uit China en Japan. Vanaf 11 februari strijkt Typisch neer op de Veluwe.

Typisch zal weer iedere maandag tot en met donderdag om 19.15 uur te zien zijn bij BNNVARA of EO op NPO 2.

Foto: BNNVARA, EO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen