Mattie & Marieke zijn volgens Qmusic een hit

Het nieuwe ochtendspitsduo Mattie Valk en Marieke Elsinga bezorgt Qmusic hogere luistercijfers. Ze zetten ‘mooie resultaten’ neer. Dat laat de radiozender weten in een persbericht. Qmusic heeft de luistercijfers over de periode oktober-november vanochtend met tevredenheid tot zich genomen. De scores in de ochtend zijn flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus Q. “Het marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar stijgt daar met 24 procent van 11,4 naar 14,1 procent.

Ook onder alle luisteraars (10+) stijgt het marktaandeel. “En wel met 21 procent van 8,1 procent naar 9,8 procent.

En hoe zit het met de nieuwe middagspits-dj Domien Verschuuren? “Dit is de eerste volledige meting met de middagshow van Domien Verschuuren, die op 1 oktober van start ging. Ook dat tijdslot laat een mooi marktaandeel zien van 14,5 procent (20-49 jaar).

Dit was in dezelfde meetperiode vorig jaar 12,2 procent. “En is dus een stijging van 19 procent. Op 10+ stijgt het middagtijdslot met 23 procent van 7,8 naar 9,6 procent. In de doelgroep 20-34 jaar is Domien marktleider, met 20 procent marktaandeel.

In de algemene doelgroep is Qmusic momenteel de vierde zender van Nederland. Zenderbaas Dave Minneboo: “We zijn heel trots op deze cijfers. Dit is het hoogste marktaandeel in 18 maanden, in een meetperiode waarin Qmusic traditioneel wat inlevert.”

Ook de nieuwe ochtend- en middagshow laten in dit vroege stadium al heel mooie resultaten zien. We kijken ernaar uit om dit nog verder te verstevigen met mooie acties en de komst van de Top 40 in het nieuwe jaar.

Lees ook: NPO 3FM valt uit zender top tien: nieuw all-time low (vanochtend)

Foto: Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen