Martijn Krabbé prijst Witteman voor ingetogen afscheid

Martijn Krabbé prijst de manier waarop Paul Witteman afscheid heeft genomen van Buitenhof. Dat heeft de RTL 4-presentator gezegd in Pauw. Witteman deed het heel kort en bondig, precies het tegenovergestelde van Humberto Tan dus. “Ik vind dit prachtig, omdat het precies is hoe een grote en deskundige presentator – en dat is hij – afscheid moet nemen van een programma. Je staat altijd in dienst van een programma en daarbij hoort ook dat een afscheid niet over jou gaat.

Witteman vestigt niet alle aandacht op zichzelf, vindt Krabbé. “Het gaat vooral om de kijker en om je onderwerpen. Hij doet dat op zo’n vreselijke chique manier.”

Toch was het een bijzonder moment. “Er zit wel wat emotie in natuurlijk, want op het moment dat hij zegt: ‘Wilt u een uitzending bijwonen?’, zegt hij ‘uitzondering’, dus hij verspreekt zich. Dat is natuurlijk de emotie die erin zit.

Er waren zelfs geen bloemen of champagne. “Nee, ik vind dit zo chique. Het deed me denken aan het afscheid van David Letterman.

Krabbé keek altijd graag naar Witteman. Hij is sowieso een fervent tv-kijker. “Ik ben wel een tv-kijker. Ik kijk iedere ochtend naar Jan de Hoop met het Ontbijtnieuws bij RTL, vooral ook om vreselijk te lachen om de onhandige manier waarop hij bruggetjes slaat tussen onderwerpen.”

Wat kijkt hij nog meer? “Ik kijk ook naar Boulevard, omdat ik dat een beetje moet bijhouden. Het is natuurlijk een beetje de biotoop waarin mijn werk zich ook afspeelt. Ik vind dat je dat moet bijhouden. Ik zie ook de nieuwsuitzendingen en kijk naar de latenightshows.”

Verder zit ook Krabbé op Netflix. “Het is voor veel mensen niet zo recent, maar ik heb pas in de afgelopen weken de laatste afleveringen afgekeken. Het is een van de allerbeste, meest spannende series die ik ooit heb gezien: Casa de Papel.”

Foto: NPO, RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen