Lucille Werner jaar na SBS-debacle terug naar NPO

Lucille Werner keert ruim een jaar na haar vertrek bij SBS 6 weer terug op de buis. Ze keert terug naar de NPO. Dat heeft de presentatrice laten weten aan het AD, waar ze stopt met de presentatie van de AD Ochtend Show to go. Werner begint in januari bij KRO-NCRV, waar ze een tweejarig contract heeft getekend. Daar gaat ze relevante tv maken. “Ik wil heel graag weer programma’s maken met een maatschappelijk karakter, die heel dicht op de samenleving staan“, laat ze weten.

Werner vertrok in 2017 na vijftien jaar bij Avrotros voor een eenjarig contract bij SBS 6. Haar eerste programma’s waren Mijn Laatste Keer en Shownieuws. Later kwam daar de zondagse talkshow Show XL bij, maar die flopte genadeloos.

Al na een jaar werd Werner de laan uitgestuurd bij SBS 6 en raakte ze aan lager wal. De laatste maanden zag ze zich zelfs genoodzaakt om een programma op de website van het AD te presenteren. Wellicht kan die nu worden overgenomen door Irene Moors, die ook wordt ontslagen door SBS 6.

Voor Werner gloort in elk geval weer licht aan het einde van de tunnel. “Ik heb tien jaar lang Lingo met heel veel plezier gedaan. Daarna ging ik naar SBS 6 voor Mijn Laatste Keer. Een prachtig programma, maar om nou te zeggen dat ik daar een heel succesvol jaar heb gehad? Ik stelde mezelf de vraag waar mijn hart het snelst van gaat kloppen en dat is programma’s maken die nut hebben.

Lees ook:
SBS 6-contract Lucille Werner niet verlengd (september 2017)
Lucille Werner zonder make-up in 5 Uur Live (maart 2018)

Foto: SBS, Elvin

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen