‘John de Mol zet nieuwe show in Koffietijd-villa’

De villa in Eemnes die de afgelopen jaren het decor was van de programma’s Koffietijd en 5 Uur Live, en daarvoor van De Gouden Kooi, wordt opnieuw in gebruik genomen door John de Mol. Dat heeft Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull gezegd op Radio 538. Talpa kocht het landgoed in 2006 voor naar verluidt 1,6 miljoen euro. Het terrein werd gebruikt voor de opnames van De Gouden Kooi, waar veel controverse over was, omdat de kandidaten elkaar volop treiterden.

De Gouden Kooi heeft slechts één seizoen gelopen. In mei 2008 was de grote finale, waar maar liefst 1,5 miljoen mensen naar keken. Een kleine twee jaar later werd de villa weer in gebruik genomen, door Koffietijd.

Naast Koffietijd nam ook het andere dagelijkse programma van de Postcode Loterij, 5 Uur Live, zijn intrek in de villa. Dat was in oktober 2016.

Vorige week verhuisden Koffietijd en 5 Uur Live naar het nieuwe Postcode Loterij-pand op de Zuidas in Amsterdam en dat betekent dat de villa weer leeg staat.

Wat gaat er mee gebeuren? Quinty Trustfull: “Volgens mij heeft John die weer teruggekocht of overgenomen – I don’t know – en volgens mij gaan ze daar weer programma’s in maken. Ik heb iets vernomen van een kookprogramma ofzo. Geen idee, ik weet het niet.

Het is geen geheim dat Gordon al een tijdje werkt aan een hedendaagse versie van het programma Villa Felderhof, waarin hij ook wil koken met gasten. Het zou kunnen dat hij dat in deze villa gaat doen.

Talpa kan niet reageren op de uitspraken van Trustfull.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen