Gewone mensen stelen 80.000 euro in NPO-show

De makers van het succesvolle Hunted lanceren in januari een nieuwe show op NPO 3: De Buit. Hierin staat centraal of het men lukt om een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun actie. Dat heeft Avrotros laten weten. Tien normaal gesproken gezagsgetrouwe burgers plegen de overval van hun leven en maken 80.000 euro buit. Wie het lukt om twee weken lang het hoofd koel te houden en uit handen te blijven van een speciaal rechercheteam, mag zijn buit behouden. 

Plaats delict is Helvoirt. “Tien inwoners van dit rustige en gemoedelijke Brabantse dorp vormen een gelegenheidsbende. Met elkaar beramen zij een overval op een bestelbusje met daarin 80.000 euro cash. Is de buit binnen dan wordt het geld verdeeld en is het ieder voor zich. Niet alleen moeten ze hun deel twee weken verborgen weten te houden, ze moeten het verplaatsen en delen ervan uitgeven.”

Hierbij worden de nieuwbakken ‘criminelen’ op de hielen gezeten door een team van doorgewinterde rechercheurs. “Die gaan direct na de roof aan de slag en zetten alles op alles om de misdaad op te lossen. Hoe meer de rechercheurs te weten komen, hoe heter het de bendeleden onder de voeten wordt. Zijn deze normale burgers opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die het leven als crimineel met zich meebrengt?

Al met al nemen de kandidaten dus met een flinke buit naar huis. Dat wordt volgend jaar geen business class voor Frans Bauer.

De Buit is te zien vanaf maandag 7 januari op NPO 3.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen