Frits Wester: ’NPO-talkshows minderen met mij’

De talkshows van de NPO zijn minder happig geworden op het uitnodigen van RTL-verslaggever Frits Wester. Dat vertelt hij zelf in de VARAgids. Wester zat vroeger om de haverklap in Pauw & Witteman, maar bij opvolger Pauw is hij een stuk minder vaak te zien. “Ik schuif bij alle talkshows aan. De NPO kiest tegenwoordig wel meer voor mensen uit hun eigen stal. Redacties kregen ook weleens het commentaar dat die Frits Wester van RTL er altijd zat“, zo laat hij weten.

Bij Pauw & Witteman was Wester nog de populairste gast. “Toen Pauw & Witteman stopte, kreeg ik een prachtige collage, omdat ik de meest gevraagde gast ooit was.”

Gelukkig heeft RTL zelf ook een talkshow. “In een nieuwsuitzending kun je hooguit anderhalve minuut uitleggen, in een talkshow krijg ik meer ruimte.

Wat vindt hij eigenlijk van RTL Late Night met Twan Huys? “Ik ga Twan Huys en Humberto Tan niet vergelijken, maar het is wel duidelijk dat Twan nog moet wennen aan zijn rol als tafelleider en de kijker aan Twan.

Als hij er niet zit, dan kijkt Wester graag naar de late talkshows. “Kom ik ’s avonds laat thuis, omdat ik in de laatste nieuwsuitzending of een talkshow zat, dan kijk ik de herhaling van Late night, Pauw of Jinek terug.”

Ook als hij er zelf zat? “Mezelf kijk ik nooit terug. Ik ben daar te kritisch voor, en vind altijd dat ik het anders of beter kan doen. Dat doe ik mezelf maar niet aan.”

Het VARAgids-interview met Frits Wester kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen