Frank Evenblij blij met uitblijven Sint-oorlog NPO en RTL

Frank Evenblij is er blij mee dat NPO 1 en RTL 4 ervoor hebben gekozen om een Sint-oorlog uit de weg te gaan en hun Sint-shows vanavond niet recht tegenover elkaar te zetten. Dat vertelt de presentator vandaag in De Telegraaf. Jarenlang maakte Paul de Leeuw zijn traditionele Sinterklaas-show op NPO 1, maar vanavond debuteert hij ermee op RTL 4. De opvolger op NPO 1 is om 20.30 uur op zender, de De Leeuw-show op RTL 4 om het kindonvriendelijkere 21.30 uur.

Evenblij, die met Dieuwertje Blok de opvolger op NPO 1 presenteert, is er blij mee. “Hij is bij RTL 4 een uur later dan wij te zien. Daar ben ik blij om, want dan kan ik gaan kijken. Zijn Sintshow was altijd een van mijn favoriete programma’s.

De presentator realiseert zich dat de verwachtingen hooggespannen zijn. “Je kunt niet zeggen dat ik in zijn schoenen ga staan. Die zijn veel te groot. Paul de Leeuw heeft honderden jaren bij de NPO gezeten op Sinterklaasavond. Wij geven daar een nieuwe invulling aan.

Evenblij kijkt ook uit naar de week tussen kerst en oud & nieuw, als zijn programma Evenblij Maakt Vrienden op het tijdstip van Pauw en Jinek staat. “Het is toevallig op die tijd beland, wat ik helemaal niet erg vind, hè!

Wat hij volgend jaar op tv gaat doen is onzeker. Bureau Sport lijkt niet terug te keren. “Omdat NPO 3 zo aan het bezuinigen is, staat het nu nergens meer in de schema’s. Ik ga nog wel Shirtje Ruilen doen voor RTL 7“, zegt hij. “We zien wel weer wat er nog meer komt.

Het Telegraaf-interview met Frank Evenblij kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen