Emile Roemer voelt zich geframed door de media

Emile Roemer vindt nog altijd dat hij door de media is geframed tijdens zijn desastreus verlopen verkiezingsdebat bij RTL in augustus 2012. Dat zegt de voormalig SP-leider in gesprek met het AD. Toen Roemer premier Mark Rutte ervan beschuldigde dat die het eigen risico wilde verhogen, ontkende hij dat. Op een glasharde ontkenning had hij zich echter totaal niet voorbereid, dus hij begon een beetje te stamelen. Het was voor hem een kantelpunt in de verkiezingsstrijd. 

Beeld is keihard, realiseert Roemer zich. “Rutte stond daar gewoon te liegen over zijn plannen met het eigen risico in de zorg, maar deze confrontatie werd in de dagen daarna geframed in de media alsof ik me de kaas van het brood had laten eten. En dus niet klaar was om het land te leiden.”

Hij heeft dat beeld te lang laten sudderen, aldus Roemer. “Daar ben ik toen te laat op ingesprongen, zo naïef van mij. We hadden natuurlijk gelijk moeten roepen dat de premier een leugenaar was.

De gepeilde 38 zetels werden er uiteindelijk 15. “Het is me niet gelukt het potentieel van de SP waar te maken. Als je één keer aan de winst geroken hebt en het lukt niet, dan is het vervolgens buitengewoon moeilijk in de politiek een tweede kans te krijgen.

Een groot interview met Emile Roemer kunt u lezen in het AD of via Blendle.

Foto: Bas Stoffelsen / SP

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen