Bosch van Rosenthal niet jaloers op Jeroen Wollaars

Eelco Bosch van Rosenthal is er niet jaloers op dat niet hij maar Jeroen Wollaars de opvolger van Twan Huys is geworden bij Nieuwsuur. Dat zegt hij in de VARAgids. Bosch van Rosenthal is ook niet de vaste invaller geworden, want de opvolger van de overleden invalpresentator Jeroen Karhof is Saïdda Maggé geworden. Toch ziet hij hier totaal niet mee. “Ik heb nooit de ambitie gehad om een programma te presenteren“, laat hij weten in de televisiegids.

Bosch van Rosenthal vervolgt: “Toen ik twee jaar geleden werd gevraagd voor Nieuwsuur, dacht ik: leuk, maar voor erbij – want ik wilde ook verslaggever kunnen blijven, en reizen en andere dingen ernaast blijven doen.”

Laatst heeft ik bijvoorbeeld in een volle Stadsschouwburg in Amsterdam de auteur Hanya Yanagihara een uur lang geïnterviewd. “Dat vind ik heel gaaf om te doen.”

Dus jaloers op Wollaars is hij niet. “Toevallig sprak ik een dag voordat Twan zijn vertrek bekendmaakte, mijn hoofdredacteur over allerlei lopende zaken. En over presenteren. Dus ik zei: ‘De huidige frequentie is goed. Dus als Twan onder een tram komt, moet je iemand anders zoeken.’”

De volgende dag stapte Twan vrijwillig onder de tram. Op dat moment ging ik toch twijfelen: wil ik dat dan toch, elke dag naar Hilversum, maar ook echt mijn stempel op een programma kunnen drukken? Maar mij werd meteen kenbaar gemaakt dat ze echt een nieuwe start wilden maken, met een nieuw gezicht. En dat werd Jeroen. Hij doet het ontzettend goed.”

Het VARAgids-interview met Eelco Bosch van Rosenthal kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen