‘Edwin Evers werd bijna Omroepman van het Jaar’

Beau van Erven Dorens heeft Edwin Evers dit jaar maar nét achter zich gelaten bij de verkiezing tot Omroepman van het Jaar. Bijna werd voor de vertrekkende Radio 538-dj gekozen. Dat vertelt AD-mediajournalist Gudo Tienhooven in de AD-mediapodcast. Het scheelde niet veel, zegt hij. “Edwin Evers is het bijna geworden, want ik was bij de verkiezing van de Omroepman/vrouw van het Jaar en er kwamen een aantal namen voorbij van genomineerden die het bijna geworden zijn.”

Evers zat er tussen. “Maar ook Jeroen Pauw. Dat had ik ook wel terecht gevonden, omdat Jeroen Pauw dit werk al heel lang doet, maar hij is nu echt on fire. Voor het eerst heb ik echt een Jeroen Pauw gezien die losser was dan ooit, scherper was dan ooit. Misschien komt het ook wel door Eva Jinek die natuurlijk top presteert. Misschien heeft hij een tandje bij gezet, dus ik had hem ook wel heel terecht gevonden, maar het is het jaar van Beau van Erven Dorens zeker.

Tienhooven sprak onlangs een paar uur met Evers voor het grote interview met hem dat zaterdag in de krant stond (Blendle-link). “Hij is niet dol op interviews en daarom was ik ook wel een beetje nerveus voor dit gesprek. Het is dan voor de bijlage in het weekend en dat is altijd een belangrijk verhaal, het is op zaterdag. Een groot verhaal en je krijgt daar ruim de tijd voor.”

Ik heb uiteindelijk dik twee uur met hem gezeten. Zodra de microfoon weg is zijn dj’s vaak ietwat autistisch. Er ging wel een tijdje overheen voordat ik de eerste typische Evers-bulderlach hoorde. Dat was misschien na een uur. Hij moest echt een beetje loskomen. Ik heb me beter dan ooit voorbereid op dit interview.”

Evers vertelde in het interview onder meer dat hij zich nog niet aan het oriënteren is op een nieuwe radioshow. “Mensen vragen of ik misschien terugkeer naar de radio op een ander tijdstip van de dag. Dat kan ik wel beloven, maar dan trek ik weer dat harnas aan. We zien het wel. Ik wil eerst ervaren óf ik het ga missen.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen