Beau vindt reacties op brief Mark Rutte erg cynisch

Beau van Erven Dorens vindt dat er wel heel cynisch gereageerd wordt op de brief van Mark Rutte die maandag als een advertentie in de krant stond. Dat heeft de RTL 4-ster maandagavond gezegd in Pauw. Rutte kwam met een soort kerstboodschap waarin hij Nederland vergeleek met een vaasje. Daarop buitelde iedereen weer over elkaar heen om dat met elkaar af te keuren. Dat gebeurde ook aan tafel Pauw. “Ik vond het niks“, zei voormalig PvdA-leider Diederik Samsom.

Samsom heeft geen boodschap aan de brief. “Wat ik er vooral van vind is dat het VVD-campagneteam nu gierend van de lach aan het bier zit. Het is een bizar goede champagnestunt.

Cabaretier Peter Pannekoek: “Ik vind de beeldpsraak wel heel lelijk. Een vaasje moet je volgens mij ook neerzetten en niet in je klauwen houden.

GroenLinks-xtc-mevrouw Kathalijne Buitenweg: “Aan het eind van de brief zegt hij: ‘Doe mee met ons.’ Dan denk ik: zijn we nu een wij of is er een wij en een zij en moeten zij meedoen met ons en wie is ons? Ik vond het een onduidelijk eind.

Wat cynisch allemaal, vindt Beau van Erven Dorens. Hij zei: “Ik zie het toch niet zo cynisch. Ik vind het wel mooi dat iemand oproept tot saamhorigheid en het is een soort kerstboodschap. Je kunt hem van alle kanten lezen en je snapt niet zo goed waar het over gaat, maar het is beter dan die agressieve taal die we om ons heen overal horen van leiders.”

En bij Boulevard: “Het is toch juist een beetje een hartverwarmende gedachte? Je hebt het touwtje van Terlouw, het vaasje van Rutte.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen