Barbara baalt van bedreigingen VI-criticus Bowi (20)

Barbara Barend vindt het verschrikkelijk dat Bowi Jong (20), de initiatiefnemer van #SorryJohan, het slachtoffer is geworden van bedreigingen. Dat laat ze weten op Twitter. Het wordt Bowi niet in dank afgenomen dat hij kritiek heeft geuit op de homo-onvriendelijke uitspraken van Johan Derksen in Veronica Inside. “Via Facebook kreeg ik berichten met verwensingen als aandachtzoekende kankerhomo, pisnicht en relnicht. Ik zou het alleen maar erger maken voor de homo’s in ons land.

Hij vervolgt in De Gaykrant: “Van homo’s kreeg ik reacties dat ik mijn bek moest leren houden en dat ik niet namens de gemeenschap aan het praten was. Ik dacht: als jullie het al niet begrijpen…

Bowi treedt uit de publiciteit. “Ik doe een stap terug en ga geen nieuwe dingen meer doen, voornamelijk vanwege die bedreigingen en verwensingen. Veilig over straat kunnen is voor mij ook erg belangrijk.

Ook een gesprek met de drie heren van VI ziet hij niet zitten, omdat ze nooit een centimeter toegeven. “Ik zag op Twitter dat Wilfred Genee kinderen heeft. Je wilt toch niet dat zij zien dat hun vader om zulke grappen lacht?

Barbara Barend: “Dit verhaal heeft me zo’n slechte nacht bezorgd. Iedere zin doet pijn, van de walgelijke homofobe scheldkanonades tot het misbruiken van zijn boodschap en het gebrek aan steun. 😢

Het hele verhaal van Bowi kunt u hier lezen.

Foto: SBS Shownieuws

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen