Angela de Jong: ‘Nederland is SBS 6 vergeten’

Angela de Jong begint de hoop een beetje te verliezen dat John de Mol nog wat van SBS 6 weet te maken. Het gaat inmiddels wel heel erg slecht met de zender. Dat zegt ze in de nieuwe AD Mediapodcast. SBS 6 scoort op de meeste avonden nog geen 6 procent marktaandeel en dat is wel heel treurig voor een zender met zo’n budget. “Hij heeft een aantal goede aankopen gedaan, maar ook een aantal waarvan ik denk: dat moet nog maar even blijken of dat wat wordt, John.”

Het is maar goed dat De Mol dit jaar niet de titel Omroepman van het Jaar heeft gewonnen, want dat was hij niet waard, aldus De Jong. “Als hij van SBS weer een zender kan maken die meetelt in Nederland, dan vind ik dat hij de titel weer absoluut verdient… Nu zijn we met z’n allen eigenlijk een beetje vergeten dat er nog SBS is.”

Het moet in 2019 wel écht gaan gebeuren, aldus De Jong. “Volgend jaar moet zijn jaar worden. Ik ben heel benieuwd of het programma dat hij in de vooravond zet gaat doen wat hij hoopt dat het gaat doen en waar hij op de late avond mee gaat komen, want dat wil hij ook heel graag.”

Naar 6 Inside is De Jong erg benieuwd. “Ik ben heel erg benieuwd naar hoe SBS het gaat doen volgend jaar. Albert Verlinde begint met een programma om zes uur ’s avonds, waar ik zelf als kijker wel heel erg naar uitkijk, want ik mis zijn mening en het pittige, vileine, wat RTL Boulevard al een tijdje niet heeft. Bij heel veel dingen die in de showbizz gebeuren ben ik altijd wel benieuwd wat Albert ervan weet. Ik ben benieuwd hoe het gaat, ook met de combinatie met Jan Versteegh.

De Mol heeft ook aangekondigd in september 2019 met een latenighttalkshow te willen komen. “Als dat allebei aanslaat, zou er wat kunnen gebeuren en zouden de tafels heel makkelijk kunnen draaien.”

Al lange tijd gaan geruchten over transfers van Linda de Mol en The Voice naar SBS. “Ik zou ook zeggen: Linda, The Voice en je bent er, voor een groot deel.”

Lees ook: SBS 6 bijna hele week onder 6 procent marktaandeel (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen