‘Achmed Akkabi moet dood vanwege homorol in film’

Vijf jaar na de release van de film Chez Nous krijgt een van de hoofdrolspelers Achmed Akkabi een hoop drek over zich heen vanwege de homorol die hij hierin speelt. Veel Marokkanen vinden het verwerpelijk. Dat is te lezen op Facebook. Terwijl mensen op de Facebookgroep Marokkanen Bijeen druk zijn met het prijzen van Akkabi’s serie Mocro Maffia, wijst iemand anders de leden op zijn homerol uit 2013. “Wie van deze Facebook-patrons gaat een hitteam opstellen?“, zegt Abdel.

Het lokt veel boze reacties uit van Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Nadia vindt Akkabi een ‘kechie’. “Inderdaad, hij liet alle homo’s zien wat voor kontje hij had. Zijn kont stinkt sowieso naar homopoep.

Veel anderen verwijten Akkabi dat hij homoseksualiteit normaliseert. Abou: “Zijn broer schaamt zich vast dood voor hem. Is een imam in sunnah moskee.

Rachid: “Het feit dat je al een rol wil spelen waarin je een man zoent, maakt je wat mij betreft al een flikker.

Yasmine: “Ik wens zijn ouders en familie echt heel veel sterkte met deze zware beproeving. GATVER! Je zou je zoon maar zien zoenen met een man en dan nog het idee erbij dat bekenden van je dit waarschijnlijk ook hebben gezien. Ik schaam me al in Marokkaanse acteurs hun plaats wanneer zij een seksscène spelen, laat staan dit. BAH!

Najim wil hem zelfs dood. “Allah in3al tassila nyemah mislukte hond. Zijn familie moet hem massaal levend villen en van 20 hoog gooien.

Akkabi: “Wanneer je als (Marokkaanse) acteur een ‘gay’-personage speelt, dan reageert een deel van de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap als volgt.

BN’ers reageren verbijsterd. “Voor wie wil weten hoe succesvol de integratie verloopt“, zegt Telegraaf-columnist Rob Hoogland.

Frits Huffnagel: “De echte stand van homo-acceptatie in Nederland. ⁦‪Achmed Akkabi, je bent dapper dat je dit openbaar maakt.

Barbara Barend: “Wat een triestheid…. ongelofelijk….

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz: “Wat een treurigheid…..

Volkskrant-columniste Nadia Ezzeroili: “Diezelfde homohaters huilen de dikste tranen om etnisch profileren en discriminatie op de arbeidsmarkt. #achgossie.

Akkabi’s post:

Foto: PR

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen