WNL-baas pleit voor eigen straat voor Paul Witteman

Bert Huisjes, de baas van de rechtse omroep WNL, vindt dat Paul Witteman, coryfee van de linkse omroep VARA, een eigen straat verdient op het Media Park in Hilversum. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Huisjes stond op de radio stil bij het aanstaande vertrek van Witteman als presentator van Buitenhof. “Ik vind het wel een moment om bij stil te staan, want ik vind hem echt een iconische journalist geweest voor de NPO en zeker ook voor de VARA, een collega-omroep die nogal links georiënteerd is.”

Witteman is uitgegroeid tot een grootheid, aldus Huisjes. “Ik vind hem een voorbeeld van hoe de VARA destijds heel lang heeft gewerkt met mensen die lang de tijd kregen om zich te ontwikkelen. Paul Witteman is daardoor uitgegroeid tot, vind ik, een van de iconen van de opiniërende tv-journalistiek.”

 

Aanvankelijk was Huisjes helemaal niet onder de indruk van Witteman. “De eerste keer dat ik hem zag, dacht ik: die man kan niet presenteren. Later, toen hij in combinatie met Jeroen Pauw aan de slag ging, werden het gewoon de meesters van de televisie-interviews.”

Hij deed ook altijd recht aan de afzender, vindt Huisjes. “De VARA. Ik ben het er niet mee eens – ik zit zelf wat anders in de wedstrijd – maar ik vond het altijd fijn om te zien dat hij kleur bekende, dat hij er duidelijk mee was en er soepel mee omging.”

Het wordt volgens hem tijd om Witteman te eren. “Ik vind dat Paul Witteman een straat verdient op het Media Park omdat hij de televisiejournalistiek en de opiniërende journalistiek enorm veel verder heeft gebracht.

Witteman is op zondag 9 december voor het laatst te zien in Buitenhof. “Dat ga ik zeker kijken.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen