Twan Huys trekt oudere kijkers dan Humberto Tan

Het kijkerspubliek van Twan Huys is niet alleen kleiner, maar ook ouder dan dat van zijn voorganger Humberto Tan. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek, weet VARAgids. De televisiegids heeft de cijfers van Huys onder de loep genomen. “Met Twan Huys is het profiel mannelijker geworden. Twintigers zijn deels afgehaakt. Dertigers. Pijnlijk voor RTL: Late Night had met Humberto Tan een jonger kijkersprofiel dan met Twan Huys“, aldus het publieke-omroepblad.

Het aandeel 20-49-jarigen was met Humberto Tan 36 procent, dat aandeel liep met Huys terug naar 31 procent, aldus de gids. “Het aandeel 65-plussers steeg de laatste tijd juist: van 29 naar 36 procent.”

Voor RTL zijn jonge kijkers belangrijk, omdat die interessanter zijn voor adverteerders. “Nu Huys het programma presenteert, kijken er minder mensen, en de mensen die kijken zijn ouder. Ze zijn trouwens ook iets linkser: met Tan noemde zich 44 procent links georiënteerd, met Huys 47 procent.”

De kijkers van RTL Late Night zijn deels naar Jeroen Pauw gegaan, aldus de VARAgids. Een ander deel is verdwenen naar bijvoorbeeld Netflix.

Het VARAgids-artikel ‘VAN TAN NAAR TWAN’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen