Gordon in Koffietijd: ‘Bijna jaar knock-out na kritiek’

Gordon heeft negen maanden lang geen interviews gegeven vanwege de kritiek op zijn bedrogshow Gordon Gaat Trouwen. Dat vertelde de van RTL naar SBS overgestapte ster vanochtend in Koffietijd. Hoewel Gordon in september nog te gast was bij onder meer RTL Boulevard en Pauw, beweerde hij vanochtend tegen de dames van Koffietijd een heel lange mediapauze te hebben gehad. “Dit is mijn eerste interview sinds negen maanden. Het is een bewuste keuze geweest, ja“, vertelde hij.

De entertainer stelt dat de kritiek op zijn trouwshow hem negen maanden lang knock-out sloeg. “Er was heel veel gebeurd. Ik ben erg geschrokken van hoe er om werd gegaan met die trouwshow. Daar heb ik echt een klap van gekregen. Dat ik dacht van: hoe kunnen mensen nou denken dat ik de boel belazer?

Ter promotie van de finale van Gordon Gaat Trouwen deed Gordon op televisie net alsof hij tijdens de opnames getrouwd was, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Toch vindt de zanger het raar dat mensen hem bedrog verwijten.

Gordon: “Ik kan het nog steeds niet geloven, maar goed: ik heb toen een keuze met mijn hart gemaakt, want niemand gaat trouwen met iemand waarbij je het niet voelt. Dat kán gewoon niet en dat kun je gewoon bijna niet uitleggen aan mensen.”

Al die kritiek is verschrikkelijk, jammert Gordon. “Ik heb het verkeerd ingeschat in al mijn enthousiasme. Ik was zo begaan met het programma en ik had ook echt het idee dat het misschien eindelijk een keer zou lukken.”

Nu is hij weer terug op tv. “Ik moet er dus ook wel weer even aan wennenIk vind het heel leuk. Het is heel erg lang geleden dat ik hier ben geweest.”

Quinty Trustfull: “Dat vond ik ook, want eerst kwam je echt superveel.”

Gordon: “Ja, daarna was ik gewoon denk ik te druk. Maar koffie is heel belangrijk voor mij, want de start van de dag is voor mij onontbeerlijk zonder koffie. Zonder kan ik niet. Ik heb wel altijd last van mijn darmen altijd als ik heb gedronken. Dat is ideaal.”

Quinty: “Dat allereerste kopje is de lekkerste van de hele dag. Dat vind ik ook altijd.”

Gordon: “Mijn favoriet is een flat white double shot met havermelk (sterke koffie met melk, red.). Echt zó lekker.”

De zanger zat aan tafel om te praten over zijn koffiereis naar Colombia. Hij voelde zich na de reis ‘herboren’. Eerder voelde hij zich ook al herboren na een vakantie op Mykonos, waar hij geschept werd door een auto.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen