Talkshow Luuk Ikink verslaat talkshow Twan Huys

Beter scoren dan de talkshow van Twan Huys is niet erg lastig, maar de situatie op donderdagavond is wel heel pijnlijk. Dan weet niet alleen de talkshow van Jeroen Pauw, maar ook de gelijktijdig uitgezonden Expeditie Robinson-talkshow van Luuk Ikink meer kijkers te boeien. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De donderdagavond telt drie late talkshows. Pauw scoorde 913.000 kijkers (33 procent), Ikink had er 478.000 (10 procent) en Huys 317.000 (9 procent).

Waar bij Pauw en Huys hele redacties strijden om de nieuwsgasten van de dag, bespreekt Ikink in zijn programma Eilandpraat slechts wat er die week gebeurd is in Expeditie Robinson. De kijker vindt het leuker dan wat Huys te bieden heeft.

De storm rondom Twan Huys is weer een beetje gaan liggen, nadat hij vorige week maandag een laagterecord noteerde van 188.000 kijkers met RTL Late Night.

Het pijnlijke is dat het inmiddels nieuws is als Huys de kijkcijfer top 25 wél een keer haalt. Dat lukte hem in de afgelopen weken maar één keer per week. Vanavond staat de presentator na kijkcijferkanon The Voice of Holland en zal hij vermoedelijk zijn meest bekeken uitzending in weken hebben.

De meeste deskundigen denken dat RTL 4 Twan Huys na de kerst van de buis af haalt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen