Shula Rijxman houdt fel bekritiseerd M op de buis

Pas toen Margriet van der Linden maandenlang op de buis was met haar talkshowprobeersel M bleek hoe goed routiniers Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek eigenlijk zijn. Je hebt het of je hebt het niet; het drietal hoort bij het eerste kamp, Van der Linden en Twan Huys bij het laatste kamp. Zelfs NPO’s tv-baas Frans Klein was niet tevreden over M, maar zijn baas Shula Rijxman, de vrouw achter haar aanstelling, drukt er nu toch een tweede seizoen doorheen.

Hoewel de kijker massaal heeft laten blijken niet op M te zitten wachten, moet men zich in 2019 toch door zes maanden Margriet van der Linden heen worstelen. “De NPO wil doorgaan met M, we vinden dat je mensen langer een kans moet geven dan één seizoen“, zegt Rijxman in Volkskrant Magazine.

Voor Frans Klein was Margriet van der Linden alles behalve de eerste keuze. Hij heeft zelfs geprobeerd om Humberto Tan naar de NPO te halen om het DWDD-slot te gaan delen met Matthijs van Nieuwkerk.

Rijxman wilde echter per se een vrouw en de aanstelling van Van der Linden is dubbel goed voor de diversiteit bij de NPO, omdat ze niet alleen vrouw is, maar ook lesbisch, overigens net als Rijxman zelf en de producente van het programma: Irene van den Brekel, de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren.

Dat men kritisch is over M doet Rijxman niets. “Inmiddels ben ik wel zover dat ik weet dat er altijd wel iemand boos is als ik iets zeg. Dat was al zo vanaf het allereerste begin. Ook weer toen ik per se een vrouw wilde als anchor van het programma dat DWDD verving. Dat is Margriet van der Linden geworden.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen