SBS 6 in 2019 met nieuwe realityshow Cultuurshock

SBS 6 komt in 2019 met een nieuwe realityshow waarin gewone Nederlandse gezinnen op reis gaan naar landen met een tegenovergestelde cultuur. De serie heet Cultuurshock en wordt gemaakt door Talpa zelf. Dat heeft de zender laten weten. In elke aflevering is er een gezin te gast bij een familie of groepering in een voor hen totaal vreemde cultuur: van een sloppenwijk in Delhi tot een boerengehucht op de ruige vlakten van Kazachstan en een streng gelovig dorp in Oost-Groningen.

Gedurende een week zijn de Nederlandse gezinnen locals: ze doen alles wat het gastgezin ook doet. Ze slapen in hun huis, kleden zich zoals zij zich kleden en eten uiteraard wat de pot schaft.

Ook vergezellen de gasten hun gastfamilies naar alle activiteiten die gepland staan voor die week. Dat kan bijvoorbeeld een bruiloft zijn, een begrafenis of een religieus feest.

De kinderen gaan mee naar school, waar het er ongetwijfeld heel anders aan toe gaat dan ze gewend zijn. “De gezinnen die de cultuurdoop ondergaan, verbazen zich over alles wat hen in die vreemde omgeving overkomt.”

Geen boterhammen met hagelslag, niet altijd een warme douche… en hoe houd je het als Nederlandse puber een week vol, zonder goeie internetverbinding?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen