Ruud de Wild gelooft Jelle Brandt Corstius niet

Ruud de Wild hoort bij het kamp dat weinig gelooft van de beweringen van Jelle Brandt Corstius. Dat heeft hij laten blijken in zijn podcast 30 Minuten Rauw, waarin Gijs van Dam te gast was. Brandt Corstius beweerde vorig jaar dat hij Van Dam in 2002 verplicht oraal moest bevredigen. “Ik dacht als allereerste: o, die hebben elkaar weer gezien en ruzie gekregen. Waarom zou je iets twintig jaar voor je houden en dan moet heel Nederland het weten? Dat vond ik zo gek“, aldus De Wild.

De Wild vindt het helemaal geen #MeToo, zoals Brandt Corstius beweerde. “Ik kan er met mijn gezonde verstand niet bij dat er bij twee jongens van 24 en 25, die allebei op hetzelfde niveau werken, sprake kan zijn van #MeToo. De aanklacht was dat jij zou hebben gedwongen om iets te doen. Dan sla je jou toch op je bek? Met alle respect: je ziet er niet uit als Rico Verhoeven.”

Van Dam: “Ik denk dat een heleboel mensen zoals jij.

De Wild: “Wat ik niet snap: waarom hoor ik Frits Barend ook steeds?

Van Dam: “Bel Frits Barend en vraag het hem, want ik heb geen idee.”

De Wild: “Jij werkte toch ook voor Frits Barend? Bizar. Heb jij behoefte gehad om Frits te bellen?”

Van Dam: “Als ik al de behoefte had gehad, kon dat op een gegeven moment niet meer vanwege alle juridische aspecten.”

De Wild vraagt zich af of Van Dam Brandt Corstius zou vergeven als hij spijt betuigt. “Stel je voor dat Jelle jou belt van: ‘Het is helemaal misgegaan, ik had de verkeerde pillen, sorry, ik ben niet helemaal goed geworden. Sorry, kunnen we praten?

Van Dam: “Ik kan je daar geen antwoord op geven.”

Tot slot vroeg De Wild ook nog of Brandt Corstius misschien homoseksueel is en dat hij Van Dam toentertijd gebruikt heeft, maar daar had Van Dam geen antwoord op.

De podcast kunt u hier beluisteren.

Foto: Jasper Zwartjes, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen