Robert Jensen hekelt radioshows met muziek

Robert Jensen vindt radioshows waarin muziek wordt gedraaid heel erg vervelend. Daarom maakt hij ook geen programma meer. Dat vertelt hij in zijn nieuwe podcast. Jensen heeft zelf jarenlang radio gemaakt. “In essentie ben ik een radiojongen. Ik ben vroeger op mijn zolderkamer begonnen en ik heb jarenlang ochtend- en middagshows gedaan op de radio, totdat radio voor mij veel te saai werd. Golden Earring met The Lady Smiles: ik kan dat kutnummer niet meer horen.”

Doodmoe wordt hij van al die muziek. “Katy Perry met haar nieuwe single: fuck off! Ik heb meer te vertellen, ik heb meer te zeggen, ik hou niet meer van muziek draaien op de radio. Dat heb ik vroeger ook nooit gedaan.”

Hij vervolgt: “In mijn toptijd op de radio draaide ik maar twee platen per uur omdat het móest. Ik vind het wat die muziek op de radio. Daar heb je Spotify voor. Als ik naar de radio luister wil ik geëntertaind worden. Waar word je dat anno 2018 nog op de radio? Waar op de radio is er plek voor mijn geluid?

Daarom maakt hij nu een podcast. “De podcast is er een aardig medium voor, maar ik krijg er nog minder voor betaald dan iemand die onder de grond ligt. Je doet het gratis en dat is raar als je gewend bent om betaald te krijgen voor een performance.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen