Remko Vrijdag baalt nog steeds van Televizier-blunder

Remko Vrijdag baalt nog steeds van zijn mislukte optreden als Mark Rutte op het Gouden Televizier-Ring Gala in 2016. Dat vertelt de cabaretier in het programma ’t Wordt Nu Laat van Omroep WNL. De Rutte-imitatie was dertig seconden leuk, maar het duurde maar en duurde maar. Na acht minuten bonjourde Chantal Janzen hem van het podium met een vlijmscherpe ‘nou, genoeg gelachen’. “Dat hadden we anders moeten aanpakken. Het was een inschattingsfout”, blikt hij terug.

Vrijdag kreeg volledig de vrije hand van de organisatie. “De redactie van de AVRO, die het gala organiseerde, had mij carte blanche gegeven. Op dat moment hadden we 8 minuten aan grappen. Ik vond dat iets teveel van het goede, maar ik dacht: ‘het zal wel’.

Acht minuten was te lang voor deze sketch, vindt hij achteraf. “Toen ik er stond en vijf grappen had afgevuurd vonden mensen het leuk, want ik kwam op als Mark Rutte. Maar iedereen zat met zwetende handen, want de prijs moest nog worden uitgereikt. Niet iedereen zit dan te wachten op zo’n ‘leukdoener’.

Na twee minuten dacht iedereen: ‘kom op nou, wie gaat die prijs nou winnen? Rijk hem nou gewoon uit.’ En toen moest ik nog zes minuten. Ik dacht: ‘hier gaat het mis’. Op een gegeven moment verlies je het van de zaal”, aldus Vrijdag.

Het moment:

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen