Pauw betreurt vergelijking Gosschalk met Weinstein

Jeroen Pauw betreurt dat castingboef Job Gosschalk door zijn talkshow is vergeleken met Hollywood-smeerpijp Harvey Weinstein. Dat heeft hij donderdag gezegd in antwoord op een vraag van zijn tafelgast Sophie Hilbrand. Nieuwe Revu opende vorig jaar de Gosschalk-beerput, maar zijn naam werd aanvankelijk nog even onder de pet gehouden. In die periode werd hij door sommige media aangeduid als ‘de Nederlandse Harvey Weinstein’. Ook door Pauw.

Hilbrand sprak Pauw daar donderdag op aan tijdens zijn gesprek met Gijs van Dam. “Mag ik jou nog iets vragen over deze kwestie? Op een gegeven moment speelde ook het verhaal van Job Gosschalk en toen was nog niet helemaal bekend om wie het ging. Daar was je toen naar op zoek en toen stond er wel heel groot in beeld ‘De Nederlandse Harvey Weinstein’.”

De vergelijking met Weinstein gaat ook wel weer iets te ver, vindt Hilbrand. “Hij was echt voor alles en nog wat beschuldigd: er lagen verkrachtingsaanklachten, etcetera. Dat was natuurlijk ook best olie op het vuur.”

Pauw beaamt dat. “Ja, zeker. Ik moet ook zeggen – het is een beetje een flauw excuus, maar omdat jij er nu over begint wil ik het wel zeggen – dat ik niet zie wat er achter mij staat. Er kunnen nu dus allerlei lullige dingen achter mij staan, ha ha.”

“Later heb ik begrepen dat het er stond en hebben we er ook wel over gesproken. Ik vind ook dat we het niet hadden moeten doen, want er was geen enkele reden voor om dat op die manier te doen.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen