Özcan Akyol vindt talkshow Twan Huys nietszeggend

Özcan Akyol vindt de talkshow van Twan Huys vlees noch vis. De presentator past helemaal niet bij een amuserend programma als RTL Late Night. Dat laat hij weten in zijn rubriek in VARAgids. Akyol is niet onder de indruk. “Het is niet zo moeilijk om een zuiver oordeel over Late Night met Twan Huys te vellen: het programma mist urgentie, sprankeling en humor. Elke keer als ik tijdens het zappen op de talkshow stuit, valt me op hoe traag en nietszeggend de dynamiek aan tafel is.

RTL had dit al vanaf het begin kunnen weten, zegt hij. “De kritiek bestond al veel eerder, nog voor de eerste uitzending goed en wel was uitgezonden. RTL 4 is een amusementszender en we kunnen erg veel van Twan Huys zeggen, maar het is geen lachebekje, laat staan een geinponem, of een moppentapper.”

Huys en amusement zijn geen match, stelt hij. “Eigenlijk heb ik hem nog nooit een geslaagd grapje horen maken. Voor iemand die zo serieus in elkaar steekt, iets waar hij natuurlijk ook niets aan kan doen, bestaan er andere podia, bijvoorbeeld bij de publieke omroep, maar daar is hij dus vertrokken. Het wordt een moeilijk verhaal.”

Het lijkt me dat de zender flink in zijn maag zit met deze realiteit, want laten we wel wezen: de kijkcijfers die Humberto Tan in zijn hoogtijdagen haalde, zijn zonder twijfel onbereikbaar. Ik vind het sneu voor al die jongens en meisjes op de redactie die elke dag hun best doen. Maar de tv-wereld is hard.”

Foto: NTR

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen