Maxim Hartman vindt First Dates leedvermaak

Maxim Hartman vindt de Nederlandse versie van First Dates te veel draaien om leedvermaak. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Pauw. Alle types die ze nu niet meer kwijt kunnen in Man Bijt Hond, hebben ze maar in First Dates gestopt. De dates schuren vaak zo erg, dat je je afvraagt of de makers wel echt hun best hebben gedaan om een goede match te vinden. Hartman denkt in elk geval van niet. “Het is wel een beetje vaak leedvermaak, vind ik, de Nederlandse versie“, zegt hij.

Hartman denkt dat de Nederlandse versie vooral op de ongemakkelijke dates hangt. “Zelden zie je dat er een match is. Het Engelse programma, waar het vandaan komt, vind ik veel sterker, want daar ga je echt van mensen houden. Kansloze mensen raken daar soms echt verliefd.”

Van de Nederlandse gastheer Sergio is Hartman ook niet gecharmeerd. “Ook de manager in Engeland is stukken beter dan die Nederlander. Deze gast is echt slecht, joh. Het is een soort slang.

Zet eng stemmetje op: “Hij doet van: ‘Hehehe, kom maar binnen. Zal ik je jas aanpakken? Hehehehe.’ Dan denk je: laat maar, ik hoef helemaal geen date meer. Die moet je onmiddellijk ontslaan die gast.”

Jeroen Pauw: “Ik ben het wel met je eens dat de mooiste dates de dates zijn waar je ziet dat er tussen twee onwaarschijnlijke mensen een click is.”

Tafelgast Eva Crutzen: “Ik ben totaal fan van de U.K.-versie. Ik heb ook het idee dat ze daar beter matchen. Ik kan me voorstellen dat de Nederlandse tv-makers het grappig vinden als het wringt, maar dat is niet wat we willen zien. We willen geen leedvermaak, maar kwetsbaarheid. Die barman is ook te strakgetrokken. In de U.K.-versie zit zo’n charmante, oude, leuke vent, weet je wel.”

Hartman: “Daar maken ze echt een fout in bij de Nederlandse versie. Maar ze hebben het nou gehoord, dus ze kunnen het verbeteren. De manager eruit en meer geluk erin. De barman moet er ook uit. Die barman is toch geen man?

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen