Matthijs en Özcan vinden opzeggingen om Sylvana bizar

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol zijn verbaasd om de tientallen opzeggingen die de VARAgids heeft ontvangen naar aanleiding van de cover met Sylvana Simons. Dat lieten ze dinsdagavond weten in De Wereld Draait Door. De VARAgids zette Simons vorige week, in de week van de Sinterklaasintocht, op de cover en dat stootte veel mensen tegen het verkeerde been. Zij zegden hun lidmaatschap op. “Ik kreeg heel veel boze mensen in mijn mailbox“, aldus Akyol.

Hij vervolgt: “Veel boze mensen waren al 30 of 40 jaar lid. Ze waren boos op mij, omdat ik de brievenrubriek doe en je moet op iemand boos zijn. Ze kondigden ook allemaal hun opzegging aan.

Aanvankelijk dacht Akyol dat ze maar wat riepen. “Ik dacht: zo’n vaart zal het niet lopen, maar twee dagen na verschijning hadden al 60 mensen hun lidmaatschap opgezegd. Dat vind ik best wel bizar, ook omdat het een progressieve omroep van rode signatuur is.”

Wat vindt Van Nieuwkerk ervan? “Dat vind ik ook. Ze was vrijdag bij ons te gast en dan maken wij op ons Twitter- en Facebook-account ook mee wat zij losmaakt. Aan positieve reacties, zoals ‘fantastisch’, ‘stoer’ en ‘moedig’ tot walgelijke reacties.”

Je hoeft het trouwens niet met haar eens te zijn, voor de goede orde, maar het volume van de ketelmuziek is buiten iedere proportie.”

Peter R. de Vries heeft op Twitter zijn verbijstering uitgesproken: “Premier Rutte noemt de bedreigers van misdaadjournalist John van den Heuvel – terecht – klootzakken… Maar hoe noemen we de mensen die de VARAgids opzeggen of verscheuren omdat Sylvana Simons op de cover staat? Griezels.

Lees ook: VARAgids verliest tientallen leden om cover Sylvana (gisteren)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen