Martin Bosma boos over Dieuwertje’s roetveegpieten

PVV-Kamerlid Martin Bosma is niet te spreken over de vele roetveegpieten die maandag in het Sinterklaasjournaal zaten. De NTR vergalt onze Nederlandse cultuur. Dat heeft de politicus gezegd bij Omroep PowNed. Verslaggever Mark Baanders, bekend van zijn merkwaardige stemgeluid, keek met Bosma naar de seizoensopener van de Sinterklaas-serie. Al snel bleek de NTR een heel blik roetveegpieten te hebben opengetrokken, terwijl de PVV’er zwaar voor Zwarte Piet is.

Bosma wist het al bij de openingsscène: “Ja, daar gaan we al. We hebben nog veel port nodig vanavond.”

Baanders: “Jezus, dat meen je niet! Echt een stelletje Hollanders. Ik ga even een fles pakken, als je het goed vindt.”

Bosma: “Ik denk dat ik maar alcoholist ga worden. Ja, jongens, dit ziet er toch niet uit? Wat is dit nou? Wat proberen ze nou te bewijzen tegen wie, weet je wel?”

Baanders: “Het is echt verschrikkelijk, ja. Om hoeveel mensen doen ze dit nou? Hoeveel mensen zijn er boos om? Laat het er duizend zijn. Op de zestien miljoen!”

Bosma: “Nee joh, laat het er tien of twintig zijn. Je ziet bij de demonstraties altijd dezelfde culturen. We zijn bezig met de sloop van onze Nederlandse cultuur.”

De PVV-politicus hekelt Sinterklaasjournaal-presentatrice Dieuwertje Blok. “Je ziet dat ze zich schuldig voelt. Ze zit daar niet lekker, hè, Dieuwertje.”

Het doet pijn in m’n ogen, ik word hier knettergek van. Laten we wat anders gaan doen. Ik heb het hier echt mee gehad. Je kunt er van zuipen wat je wil, maar het wordt er echt niet leuker op. Het wordt er niet zwarter van.”

Het PowNed-item kunt u hier bekijken:

Foto: PowNed

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen