Luuk Ikink zet vraagtekens bij Sylvana-opzeggingen

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt dat VARAgids-baas Cécile Koekkoek de vele opzeggers bij haar blad iets te gretig wijt aan Sylvana Simons. Hij denkt dat het gewoon reguliere opzeggers zijn. Dat laat hij weten op Twitter. VARAgids zette vorige week Sylvana Simons op de cover en dat leverde in ruim een week tijd 140 opzeggers op, aldus Koekkoek, die in een column hard uithaalde naar de racisten in ons land. Dit zijn gewoon reguliere aantallen als het op opzeggingen aankomt, meent Ikink.

Ikink wijst op een uitspraak die Koekkoek eerder dit jaar deed. “In juli van dit jaar zei Cecile Koekoek nog dat er 2,2 procent van het aantal lezers het abonnement hebben opgezegd in 2017. Ze hebben 160.000 abonnees. Daarvan is 2,2 procent 3.520. Dat zijn er 67 per week. In een interview met Villamedia gaf ze al aan dat ze de daling niet kan kenteren.

Die 140 opzeggers zullen dus niet allemaal aan Simons te wijten zijn, meent Ikink. “Die oplagedaling van deze week kan dus best door die cover van Sylvana komen, maar ook omdat mensen gewoon geen zin meer hebben in de VARA-gids.

Aan het begin van deze week werd gecommuniceerd door de VARAgids dat er 60 mensen hun abonnement hebben opgezegd. Dat is dus feitelijk gewoon een doodnormale week. Inmiddels zijn het er 80 meer.. maar op 160.000 is dat dus in totaal 0,12 procent van het aantal leden.

Ik wil de bagger die Sylvana over zich heen krijgt echt niet bagatelliseren, de zieke gasten die haar elke dag uitschelden zijn knetter, maar die oplagedaling heeft denk ik een andere reden.

Daarop reageert VARAgids-columnist Özcan Akyol: “Nee, hoor. Ik heb hier tientallen lezersbrieven.

Ikink: “Ik geloof het hoor, mensen zijn soms niet goed snik.. maar vind het een beetje te eager van een blad om dan maar meteen een deel van je jaarlijkse oplagedaling er aan te wijten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen