Krabbé vond ijsoorlog erger dan recente RTL-malaise

Martijn Krabbé vond de ijsdansoorlog in 2007 erger dan het mijnenveld waarin RTL zich het afgelopen anderhalf jaar bevond. Dat zegt de RTL 4-presentator in het AD. Eigenlijk zit RTL 4 al sinds begin vorig jaar in zwaar sfeer: Humberto Tan, Erland Galjaard en RTL Boulevard: allen liepen ze een imagodeuk op. “We zijn door een dal gegaan. De kritiek op programmabaas Erland Galjaard, op Humberto Tan. Dat was tragisch, maar eerlijk gezegd vond ik de ijsdansoorlog erger.”

RTL 4 en SBS 6 stonden in 2007 lijnrecht tegenover elkaar met een ijsdansshow, respectievelijk Dancing on Ice en Sterren Dansen op het IJs. “Toen stonden we echt in de loopgraven tegenover elkaar. Endemol versus Eyeworks. Westerloo tegenover Tina Nijkamp.”

SBS won de strijd. “Ik weet nog dat ook ik werd gebeld. Je moet meedoen aan Dancing With the Stars. Alles voor de kijkcijfers. Vond ik zo erg. Kon ik ook helemaal niet, dansen.’

Inmiddels gaat het nog steeds slecht met RTL. “We gaan nu weer de goede kant op. Met Sven Sauvé als sterke man in de organisatie, The Voice als succesnummer, een sterke najaarsprogrammering, goeie titels en programma’s, met Beau van Erven Dorens… Oké, RTL5 heeft eigenlijk maar één succesprogramma met Expeditie Robinson, maar de NPO heeft misschien ook wel een overbodige zender met NPO 3.”

En Twan Huys dan? “Hij moet iets anders gaan doen dan wat er op dat moment te zien is. Dit is geen entertainment, geen zware journalistiek, eigenlijk van alles wat.

Het AD-interview met Martijn Krabbé kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen