John haalt It Takes 2 weg bij RTL 4, volgt The Voice?

John de Mol haalt de eerste Talpa-productie weg bij RTL 4 om naar zijn eigen zender SBS 6 te verhuizen: de BN’er-zangshow It Takes 2. Dat heeft de zender laten weten. RTL wilde graag door, maar De Mol maakte dat onmogelijk in de financiële onderhandelingen. “We hebben besloten om It Takes 2 niet te programmeren bij RTL 4 komend seizoen. In de financiële onderhandelingen met Talpa zijn we er op basis van de prijs-kwaliteitverhouding niet uitgekomen“, aldus de zender.

Vervolgt: “We ontwikkelen zelf steeds meer eigen formats en kijken mede daarom ook kritisch naar de verdeling van ons programmabudget. We willen volop blijven investeren in bestaande en ook zeker vernieuwende content voor al onze platformen.

It Takes 2 werd bij RTL gepresenteerd door Gordon, die vanaf januari voor SBS werkt. Wie gaat de show bij SBS presenteren? “Dat is nog niet bekend. Ik zou het heel leuk vinden als Gordon dat gaat doen. Wie er wel aan het programma mee gaan werken zijn Waylon en Trijntje Oosterhuis“, aldus Shownieuws-deskundige Koos van Plateringen.

De grote vraag is vooral: gaat De Mol dezelfde truc uithalen met The Voice? “Dat wordt natuurlijk gezegd, hè? The Voice is het grote programma waar alles een beetje om aan het draaien is“, aldus Boulevard-ster Luuk Ikink.

Showdeskundige Eric de Munck: “Ik denk dat dat er wel aan zit te komen. Talpa stopt er natuurlijk heel veel eigen geld in. Dan is het voor RTL aantrekkelijk om het af te nemen. Als dat stopt en Talpa zegt: succes, het prijskaartje is nu helemaal voor jullie, dan wordt het wel echt een lastig verhaal.”

Ikink: “Dan wordt het programma gewoon te duur en gaat het automatisch naar SBS 6.

De Mol zou RTL met het weghalen van The Voice een oorverdovende klap uitdelen. Het programma is veruit de grootste hit van de zender.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen