Johan Derksen wil niet verplicht naar Shownieuws

Johan Derksen en zijn collega’s van Veronica Inside hebben bij hun overstap naar Talpa TV bedongen dat ze niet in allerlei programmaatjes van dezelfde tv-groep, zoals Shownieuws, hoeven op te draven. Dat heeft de voetbalkenner gezegd op Radio Veronica. Derksen heeft daar geen zin in. “Wij zijn door schade en schande wijs geworden. Bij RTL hebben we ooit een contract getekend en niet die 33 A4’tjes gelezen. We zagen alleen het bedrag en zeiden: kom, snel tekenen“, zo vertelt hij.

Ze hadden het contract toen beter moeten lezen, aldus Derksen. “Dan staat er op pagina 24 dat je bijvoorbeeld naar alle uitzendingen die onder de vlag van RTL gemaakt worden moet gaan. Dan moet je op een ochtend weer bij Koffietijd opdraven of bij Boulevard. Dat hebben we nu in ons contract veranderd. We hoeven niet naar Shownieuws enzo.”

John de Mol kan zich nergens mee bemoeien. “Hij gaat ook niet over de mensen aan tafel, hij mag zich ook niet met de inhoud bemoeien. We hebben er gepast misbruik van gemaakt dat hij die avond ja zei op alles.”

Derksen is tevreden over de samenwerking met Talpa. “Voor ons is er niets veranderd. We zitten in dezelfde studio, hebben de hele redactie meegenomen, de eindredacteuren, de gastvrouwen en de juffrouw van de schmink. We hebben alleen een ander decor en een of andere Hans Worst wilde wat veranderen en zette Wilfred en mij precies omgekeerd aan tafel, wat als kut op dirk sloeg. Dat hebben we zelf maar veranderd.”

Alleen het salaris is anders. “Die is iets veranderd, ja. Aan het eind van de maand ben ik altijd weer blij dat ik bij Talpa zit.”

Wat koopt hij van al die tv-tonnen? “Nou, kijk, ik hang helemaal niet aan luxe. Ik koop hoofdzakelijk voor de lol cd’s. Ik ben verhuisd naar Drenthe en dat is een teringwerk hoor om alles weer op alfabet te zetten. Ik heb in Drenthe een huis gekocht en nog in de tuin een huis laten bouwen. Ik rook ook een vermogen aan sigaren op in de maand. Dat is de enige luxe die ik me permitteer.

Naast Veronica Inside zal er op termijn ook een dagelijkse talkshow komen. “Er komen een EK en een WK aan. Dan zullen we ongetwijfeld overschakelen naar een dagelijkse show.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen