Johan Derksen eens met Gerard Cox over islam

Johan Derksen kan zich volledig vinden in de politiek incorrecte uitspraken die Gerard Cox dit weekend heeft gedaan in De Telegraaf. Dat heeft hij laten weten in Veronica Inside. Cox vindt de islam een ‘achterlijke godsdienst’ en stelt dat immigranten uit moslimlanden ‘300 jaar’ terug in de tijd leven. “Gerard Cox heeft een fantastisch interview gegeven aan De Telegraaf. Het was alsof ik mezelf hoorde praten. Wat een verstandige taal, zeg. Ik was heel blij dat Gerard dat zei“, aldus de Veronica-ster.

Derksen is het er volledig mee eens. “Ik heb het in één adem uitgelezen. Hij is geestelijk helemaal onafhankelijk en zei ook: ‘Ik ben 78 jaar, ik laat me toch niet door één of ander trutwijf weg zetten als een racist. Wie denkt ze wel niet dat ze is?’ Zo is het ook. Ik ben dan 69, maar ik laat me ook niet wegzetten als racist of homofoob of wat dan ook. Iedereen wordt maar boos, trutwijven die zitten te huilen aan talkshowtafels. Het is toch echt weerzinwekkend, man.”

BN’ers zijn tegenwoordig allemaal politiek correct, klaagt hij. “Ik vind het heel gek dat al die tv-zenders ook meehuilen met dat soort actiecomiteetjes met hun veegpieten. Fuck off met je veegpieten.”

Dat het Sinterklaasjournaal nu ook al politiek correct doet, vindt Derksen vreselijk. “Er was één Zwarte Piet en de rest waren veegpieten.”

Kijkt hij dan het Sinterklaasjournaal? “Ik heb het niet gezien, maar ik heb me er wel over laten informeren, want ik maak me druk om dat soort dingen.”

Lees ook: Gerard Cox vindt islam achterlijke godsdienst (maandag)

Foto: Veronica

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen