Jeroen Pauw spreekt Anouk aan op zeurtweet

Of ze nou verkouden is, moe of te druk: eigenlijk heeft Anouk nooit zin in haar talkshowoptredens. Toch zit ze er iedere keer weer. Zo ook gisteren in Pauw. Zo’n vier uur voor de uitzending twitterde ze dat ze helemaal geen zin heeft om zo laat op te blijven. “Vanavond bij Pauw. #laat #moe #nietmijnbestetijd #redikhetwel #help #ikbeneenochtendmens“, twitterde ze. Uiteindelijk zat ze om elf uur gewoon aan tafel en werd ze door gastheer Jeroen Pauw wel even aangesproken op die tweet.

Pauw: “Ik volg je op Instagram, maar ik geloof dat het ook getwitterd is, dat je zei: ‘O, damn, nou moet ik straks naar Pauw toe en dat hele tv-gedoe, en ik lig hier eigenlijk zo lekker op de bank.’ Even in mijn woorden. Word je om kwart voor zes wakker? Is dat de tijd die je opstaat?

Anouk legde uit dat het komt door het moederschap. “Ik ga eerst zelf even douchen en een paar koffie achterover slaan. Ik maak nooit stinkend mijn kinderen wakker. Dat kan ik niet. Daarna ga ik alles klaar maken: de lunchpakketjes, de gymspulletjes en dan maak ik iedereen wakker om half zeven. Ik ben echt een moeder-moeder.”

Pauw: “Het is bijna onhandig dat dit ertussen komt, het zingen.”

Anouk: “Ik vind het wel steeds moeilijker, zeker als je veel kinderen hebt, om die switch te maken. Mensen hebben bepaalde verwachtingen, maar die voel ik niet meer zo. Het is anders dan vroeger. Af en toe neem ik een paar wietdruppeltjes om goed te kunnen slapen.”

De tweet:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen