Jasper en Martijn Krabbé praten nooit over televisie

Kunstenaar Jasper Krabbé mag nu dan wel zijn eigen kunstprogramma voor kinderen hebben, Blauwe Hond bij Avrotros, maar dat betekent niet dat hij met zijn bekende vader of broer over televisie gaat zitten babbelen. Dat vertelt hij in de Volkskrant. Zijn vader Jeroen en broer Martijn hebben veel meer tv-ervaring. “Ik praat nooit met hem of mijn broer over televisie maken. We hebben het over alles, behalve daarover. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we het doen“, vertelt hij.

Hij laat zich ook niet voorschrijven hoe hij kunst moet maken. “We overleggen eigenlijk nooit met elkaar over toekomstig werk. Je moet geen schilder worden als je iemand nodig hebt om te bepalen wat je moet doen.

Er heersen binnen de familie ook verschillende opvattingen over kunst. “Ik heb het met mijn vader wel over nieuwe kunstenaars, over werken die we hebben gemaakt. Ik ben het niet eens met zijn gebruik van lijsten, dat zeg ik tegen hem.”

Zijn kunstopvatting is: een lijst hoort erbij. Ik vind dat een schilderij op zichzelf moet staan. Een op de honderd keer is een lijst nodig.”

Het Volkskrant-interview met Jasper Krabbé kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen