Jan Smit wil top-dj strikken voor Eurovisie Songfestival

Jan Smit zou het heel goed vinden als we in mei een bekende Nederlandse top-dj naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv sturen. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in RTL Late Night. Smit hoopt er vurig op. “Ik vind dat wij met Nederland zo veel goede dj’s hebben die internationaal al heel sterk staan. Op het moment dat dat soort mensen een plaat uitbrengen, dan sta je in heel veel landen al op de playlist bij heel veel zenders en met 10-0 voor. Dat zouden we een keer moeten proberen.”

Maar welke zingende artiest moeten we dan met die top-dj meesturen? “Dat maakt dan niet zo veel uit. Nederland heeft zo veel goede zangeressen en zangers die zouden kunnen, maar het is ook een kwestie van aanmelden.

Artiesten die interesse hebben moeten zich wel even bij AVROTROS melden, aldus Smit. “We worden heel vaak geconfronteerd met artiesten die bij Boulevard of andere media vertellen dat ze wel zouden willen, maar als mensen echt heel graag willen, dan is het een kwestie van een belletje geven. De artiest moet er een halfjaar intensief mee bezig zijn.

Er is nog geen artiest gekozen. “Ik hoor een hoop, want ik zit in het comité, maar er is niets concreets. We hebben nog geen enkele concrete stap gezet. Er zijn zo veel artiesten die kunnen. Ik vind eigenlijk dat elke Nederlandse artiest zijn vinger op zou moeten steken.”

Wil hij zelf niet? “Ik heb gezegd dat ik geen nee zeg, maar ik ben niet van plan om te gaan. Ik ben een Nederlandstalige artiest en ik vind dat er veel betere artiesten zijn die heel goed Engels kunnen zingen en die daar geschikter voor zijn. Je moet gewoon je beste act kiezen en ik ben gewoon niet gewend om in het Engels te zingen.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen